De releasedatum van 'The Loft' - de Amerikaanse remake van 'Loft', met eveneens Erik Van Looy in de regiestoel - wordt eerstdaags bekendgemaakt, schrijft Het Nieuwsblad. Waarschijnlijk bereikt de film nog dit najaar de bioscoopzalen.

Aanvankelijk zou 'The Loft' - die twee jaar geleden gefilmd werd in New Orleans - in april 2012 in de VS uitkomen, maar de verschijningsdatum (en de communicatie daarrond) werd meermaals op de lange baan geschoven. Dat komt omdat 'The Loft' verhuisde van verdeler. Het Dark Castle Entertainment van producent Joel Silver (de man achter de Die Hard- en The Matrix-films) had eerst een overeenkomst met Warner, maar verhuisde dan naar Universal.

Bovendien was er even sprake van een straight-to-dvd release voor 'The Loft'. Toch lijkt de film nu een tamelijk prestigieuze release te krijgen in de grote bioscopen in de VS.

In de Amerikaanse 'Loft'-remake spelen Wentworth Miller (Prison Break), James Marsden (X-Men, Superman Returns) en Matthias Schoenaerts, die ook al te zien was in de originele versie. Die versie dateert uit 2008 en werd in 2009 uitgeroepen tot de best bekeken Belgische film ooit. 'The Loft' kostte 14 miljoen dollar, ruim het driedubbele van 'Loft'.

De releasedatum van 'The Loft' - de Amerikaanse remake van 'Loft', met eveneens Erik Van Looy in de regiestoel - wordt eerstdaags bekendgemaakt, schrijft Het Nieuwsblad. Waarschijnlijk bereikt de film nog dit najaar de bioscoopzalen. Aanvankelijk zou 'The Loft' - die twee jaar geleden gefilmd werd in New Orleans - in april 2012 in de VS uitkomen, maar de verschijningsdatum (en de communicatie daarrond) werd meermaals op de lange baan geschoven. Dat komt omdat 'The Loft' verhuisde van verdeler. Het Dark Castle Entertainment van producent Joel Silver (de man achter de Die Hard- en The Matrix-films) had eerst een overeenkomst met Warner, maar verhuisde dan naar Universal. Bovendien was er even sprake van een straight-to-dvd release voor 'The Loft'. Toch lijkt de film nu een tamelijk prestigieuze release te krijgen in de grote bioscopen in de VS. In de Amerikaanse 'Loft'-remake spelen Wentworth Miller (Prison Break), James Marsden (X-Men, Superman Returns) en Matthias Schoenaerts, die ook al te zien was in de originele versie. Die versie dateert uit 2008 en werd in 2009 uitgeroepen tot de best bekeken Belgische film ooit. 'The Loft' kostte 14 miljoen dollar, ruim het driedubbele van 'Loft'.