De Zweedse vampierfilm Let the right one in van Tomas Alfredson mocht sinds zijn release in 2008 heel wat lof, nominaties en prijzen in ontvangst nemen. De ijzige, maar toch ook gevoelige horrorfilm liet zelfs de Amerikanen niet koud. Maar omdat niet-Amerikaanse films nu eenmaal niet zo goed aarden op Amerikaanse bodem, krijgt hij er een remake die Let me in zal heten.

Regisseur Matt Reeves hoopt met Let me in een sfeer van verwarring en tederheid te creëren, zoals ook Let the right one in dat deed. Hij koos voor een respectvolle manier van omgaan met het origineel, wat blijkt uit de luttele veranderingen die hij aanbracht. Het 12 jaar oude vampiermeisje Eli en haar buurjongen Oskar gaan voortaan door het leven als Abby en Owen. Beide worden vertolkt door namen die wellicht een belletje doen rinkelen: Chloe Moretz (Kick-Ass) en Kodi Smit-McPhee (The Road).


Let me in gaat volgende week, maandag 13 september, in première op het Toronto International Film Festival. Benieuwd of de remake even goed zal zijn als het origineel?

Let the right one in staat in het programma 10 jaar Knack Focus in Cinematek. U kan hem daar op vrijdag 1 oktober gaan bekijken.

De Zweedse vampierfilm Let the right one in van Tomas Alfredson mocht sinds zijn release in 2008 heel wat lof, nominaties en prijzen in ontvangst nemen. De ijzige, maar toch ook gevoelige horrorfilm liet zelfs de Amerikanen niet koud. Maar omdat niet-Amerikaanse films nu eenmaal niet zo goed aarden op Amerikaanse bodem, krijgt hij er een remake die Let me in zal heten. Regisseur Matt Reeves hoopt met Let me in een sfeer van verwarring en tederheid te creëren, zoals ook Let the right one in dat deed. Hij koos voor een respectvolle manier van omgaan met het origineel, wat blijkt uit de luttele veranderingen die hij aanbracht. Het 12 jaar oude vampiermeisje Eli en haar buurjongen Oskar gaan voortaan door het leven als Abby en Owen. Beide worden vertolkt door namen die wellicht een belletje doen rinkelen: Chloe Moretz (Kick-Ass) en Kodi Smit-McPhee (The Road). Let me in gaat volgende week, maandag 13 september, in première op het Toronto International Film Festival. Benieuwd of de remake even goed zal zijn als het origineel?Let the right one in staat in het programma 10 jaar Knack Focus in Cinematek. U kan hem daar op vrijdag 1 oktober gaan bekijken.