Kotto stond in de 007-film Live And Let Die (1973) tegenover Roger Moore, die zijn debuut maakte als de Britse spion. De zwarte acteur speelde niet alleen de corrupte Caribische dictator Kananga, maar ook zijn paranoïde alter ego Mr Big. De Amerikaan werd tot op hoge leeftijd aangesproken op zijn rol. Hij nam onlangs stelling in de discussie of Bond wel door een zwarte acteur gespeeld zou kunnen worden, een suggestie die Kotto 'misplaatste politieke correctheid' noemde.

Ook speelde hij een van de hoofdrollen in de sf-klassieker Alien uit 1979 en was hij in 1987 naast Arnold Schwarzenegger te zien in de futuristische thriller The Running Man. Daarnaast kreeg Kotto ook veel rollen op het kleine scherm. Zijn belangrijkste wapenfeit was de hoofdrol als Al Giardello in de succesvolle NBC-serie Homicide: Life on the street, die van 1993 tot 1999 op televisie verscheen.

Maar het begin van zijn carrière begon Kotto in het theater: hij debuteerde op zijn negentiende met een vertolking van Othello van Shakespeare. (Belga)

Kotto stond in de 007-film Live And Let Die (1973) tegenover Roger Moore, die zijn debuut maakte als de Britse spion. De zwarte acteur speelde niet alleen de corrupte Caribische dictator Kananga, maar ook zijn paranoïde alter ego Mr Big. De Amerikaan werd tot op hoge leeftijd aangesproken op zijn rol. Hij nam onlangs stelling in de discussie of Bond wel door een zwarte acteur gespeeld zou kunnen worden, een suggestie die Kotto 'misplaatste politieke correctheid' noemde. Ook speelde hij een van de hoofdrollen in de sf-klassieker Alien uit 1979 en was hij in 1987 naast Arnold Schwarzenegger te zien in de futuristische thriller The Running Man. Daarnaast kreeg Kotto ook veel rollen op het kleine scherm. Zijn belangrijkste wapenfeit was de hoofdrol als Al Giardello in de succesvolle NBC-serie Homicide: Life on the street, die van 1993 tot 1999 op televisie verscheen. Maar het begin van zijn carrière begon Kotto in het theater: hij debuteerde op zijn negentiende met een vertolking van Othello van Shakespeare. (Belga)