Eastwoods Oscargenomineerde prent over Chris Kyle, de trouwe luitenant van het Amerikaanse leger die met zijn scherpschuttersgeweer 255 Irakezen in hun eigen land omlegde, veegde de afgelopen maand heel wat bioscooprecords van de tabellen en is zijn grootste kassahit ooit. Waar linkse rakkers het killersdrama verafschuwen en het als oorlogspropaganda bestempelen, aanbidden rechtse conformisten de film over de dodelijkste scherpschutter van Amerika.

Zo uitte Ayatollah Khamenei, de hoogste leider van Iran, fors kritiek op de prent. Hij noemde het een ware propagandafilm, die aanzet tot geweld tegen de moslimgemeenschap. Ook Seth Rogen zag propagandistische bedoelingen achter 'American Sniper'. De comedian slash acteur tweette vorige maand dat de film hem herinnerde aan de nazipropagandafilm die in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds wordt vertoond.

Ook documentairemaker Michael Moore (Fahrenheit 9/11, Bowling for Columbine) was eerder allerminst te spreken over de lofzang die Clint Eastwood Chris Kyle toezong. Moore gaf aan dat snipers geen helden, maar lafaards zijn.

Sarah Palin leverde op haar beurt kritiek aan het adres van bovenstaande Hollywood leftists, die volgens haar figuurlijk spuwen op het graf van de vrijheidsstrijders die voor Amerika zijn gesneuveld. Tot slot nam ook first lady Michelle Obama het voor 'American Sniper' op. Zij noemde de film een correcte weergave van de complexe reizen die militairen in oorlogsgebieden doorstaan om terug bij hun naasten te geraken.

In Knack Focus lees je deze week het volledige verhaal achter de productie van Clint Eastwoods 'American Sniper'. De film draait vanaf 25/2 in de zalen.

Eastwoods Oscargenomineerde prent over Chris Kyle, de trouwe luitenant van het Amerikaanse leger die met zijn scherpschuttersgeweer 255 Irakezen in hun eigen land omlegde, veegde de afgelopen maand heel wat bioscooprecords van de tabellen en is zijn grootste kassahit ooit. Waar linkse rakkers het killersdrama verafschuwen en het als oorlogspropaganda bestempelen, aanbidden rechtse conformisten de film over de dodelijkste scherpschutter van Amerika.Zo uitte Ayatollah Khamenei, de hoogste leider van Iran, fors kritiek op de prent. Hij noemde het een ware propagandafilm, die aanzet tot geweld tegen de moslimgemeenschap. Ook Seth Rogen zag propagandistische bedoelingen achter 'American Sniper'. De comedian slash acteur tweette vorige maand dat de film hem herinnerde aan de nazipropagandafilm die in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds wordt vertoond. Ook documentairemaker Michael Moore (Fahrenheit 9/11, Bowling for Columbine) was eerder allerminst te spreken over de lofzang die Clint Eastwood Chris Kyle toezong. Moore gaf aan dat snipers geen helden, maar lafaards zijn.Sarah Palin leverde op haar beurt kritiek aan het adres van bovenstaande Hollywood leftists, die volgens haar figuurlijk spuwen op het graf van de vrijheidsstrijders die voor Amerika zijn gesneuveld. Tot slot nam ook first lady Michelle Obama het voor 'American Sniper' op. Zij noemde de film een correcte weergave van de complexe reizen die militairen in oorlogsgebieden doorstaan om terug bij hun naasten te geraken.