Bijzonder aan deze film is dat, vijftig jaar geleden, de inmiddels 79-jarige actrice hier een Oscar voor kreeg. Zo was Loren in 1961 de eerste actrice die een Oscar won voor een niet-Engelstalige rol. Andere bekende films waarin Loren te zien is zijn bijvoorbeeld 'Houseboat', 'It Started in Naples' en 'Il Viaggio'.

Hoewel Loren er al een lange carrière heeft opzitten, denkt de actrice nog niet aan stoppen en blijft ze actief in de filmwereld. "Sophie Loren is een zeldzaam voorbeeld van het feit dat echt talent tijdloos is," aldus AFI-voorzitter Bob Gazzale op de website van de organisatie. Het AFI zal de actrice dan ook eren op het jaarlijkse feest van het AFI. Dit festival vindt plaat van 6 tot 13 november in Hollywood. (LVR)

Bijzonder aan deze film is dat, vijftig jaar geleden, de inmiddels 79-jarige actrice hier een Oscar voor kreeg. Zo was Loren in 1961 de eerste actrice die een Oscar won voor een niet-Engelstalige rol. Andere bekende films waarin Loren te zien is zijn bijvoorbeeld 'Houseboat', 'It Started in Naples' en 'Il Viaggio'.Hoewel Loren er al een lange carrière heeft opzitten, denkt de actrice nog niet aan stoppen en blijft ze actief in de filmwereld. "Sophie Loren is een zeldzaam voorbeeld van het feit dat echt talent tijdloos is," aldus AFI-voorzitter Bob Gazzale op de website van de organisatie. Het AFI zal de actrice dan ook eren op het jaarlijkse feest van het AFI. Dit festival vindt plaat van 6 tot 13 november in Hollywood. (LVR)