Matthias Schoenaerts heeft op het 23ste Palm Springs International Filmfestival de Fipresci Internationale Persprijs voor Beste Acteur gewonnen. De acteur krijgt die onderscheiding voor zijn rol in "Rundskop", het speelfilmdebuut van Michaël R. Roskam.

De Fiprescijury spreekt over Schoenaerts' "uitmuntende portrettering van een onschuldig en gevoelig man die opgesloten zit in een woest lichaam". Roskam werd eerder tijdens het festival door het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety al uitgeroepen tot een van de tien meest beloftevolle regisseurs van het moment.

Het internationale parcours van Rundskop is intussen indrukwekkend, met bijna 25 prijzen op festivals wereldwijd. De film is ook in de running voor een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film. (Belga)

Matthias Schoenaerts heeft op het 23ste Palm Springs International Filmfestival de Fipresci Internationale Persprijs voor Beste Acteur gewonnen. De acteur krijgt die onderscheiding voor zijn rol in "Rundskop", het speelfilmdebuut van Michaël R. Roskam. De Fiprescijury spreekt over Schoenaerts' "uitmuntende portrettering van een onschuldig en gevoelig man die opgesloten zit in een woest lichaam". Roskam werd eerder tijdens het festival door het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety al uitgeroepen tot een van de tien meest beloftevolle regisseurs van het moment. Het internationale parcours van Rundskop is intussen indrukwekkend, met bijna 25 prijzen op festivals wereldwijd. De film is ook in de running voor een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film. (Belga)