De Britse tv- en filmacteur, met een eigen stemgeluid, was de laatste jaren vooral bekend bij de Harry Potter-fans. Hij gaf daarin gestalte aan Professor Sneep. Het was voor hem zeker niet de eerste keer dat hij op het witte doek te zien was. In 1988 werd hij wereldberoemd als Hans Gruber, de sardonische tegenstander van Bruce Willis in Die Hard.

Hij regisseerde in 2014 nog 'A Little Chaos', waarin Matthias Schoenaerts naast Kate Winslet speelde. Alan Rickman was volgens The Guardian één van de meest geliefde Britse acteurs van de voorbije 30 jaar. Rickman leed aan kanker en werd 69 jaar. Zijn familie bevestigde het trieste nieuws. (AB)

De Britse tv- en filmacteur, met een eigen stemgeluid, was de laatste jaren vooral bekend bij de Harry Potter-fans. Hij gaf daarin gestalte aan Professor Sneep. Het was voor hem zeker niet de eerste keer dat hij op het witte doek te zien was. In 1988 werd hij wereldberoemd als Hans Gruber, de sardonische tegenstander van Bruce Willis in Die Hard. Hij regisseerde in 2014 nog 'A Little Chaos', waarin Matthias Schoenaerts naast Kate Winslet speelde. Alan Rickman was volgens The Guardian één van de meest geliefde Britse acteurs van de voorbije 30 jaar. Rickman leed aan kanker en werd 69 jaar. Zijn familie bevestigde het trieste nieuws. (AB)