Tijdens het Afrika Filmfestival is de film 'Beats of Antonov' van Hajooj Kuka (Soedan/Zuid-Afrika) bekroond met de prijs van de Vlaamse Unesco Commissie. Deze documentaire uit 2014 focust op het grensconflict tussen Noord- en Zuid-Soedan. Doorheen de film staat de rol van cultuur, muziek en het daarbij horende 'ons-gevoel' centraal in het gevecht om het behoud van identiteit en traditie.

De publieksprijs ging naar 'Les hommes d'argile' van de in Brussel wonende Algerijn Mourad Boucif, een cineast die tijdens het festival eerder al een Life Time Award kreeg. De prijs van de studentenjury was voor 'Simshar' van Rebecca Cremona (Malta) over het leven op zee op en rond de Maltese eilanden. De jaarlijkse Artist Awards werden uitgereikt aan de in Antwerpen wonende Mozambiqaanse schilderes Olga Dengo en Tunesische muzikante Ghalia Banali.

Het Afrika Filmfestival is een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa en beleeft dit jaar zijn 21ste editie. In Leuven werden van 11 tot 26 maart films vertoond, maar tot eind april is dat het ook het geval op vele andere plaatsen zoals Brussel, Mechelen, Tienen, Gent, Halle, Hasselt, Diest en Louvain-la-Neuve.

Tijdens het Afrika Filmfestival is de film 'Beats of Antonov' van Hajooj Kuka (Soedan/Zuid-Afrika) bekroond met de prijs van de Vlaamse Unesco Commissie. Deze documentaire uit 2014 focust op het grensconflict tussen Noord- en Zuid-Soedan. Doorheen de film staat de rol van cultuur, muziek en het daarbij horende 'ons-gevoel' centraal in het gevecht om het behoud van identiteit en traditie. De publieksprijs ging naar 'Les hommes d'argile' van de in Brussel wonende Algerijn Mourad Boucif, een cineast die tijdens het festival eerder al een Life Time Award kreeg. De prijs van de studentenjury was voor 'Simshar' van Rebecca Cremona (Malta) over het leven op zee op en rond de Maltese eilanden. De jaarlijkse Artist Awards werden uitgereikt aan de in Antwerpen wonende Mozambiqaanse schilderes Olga Dengo en Tunesische muzikante Ghalia Banali. Het Afrika Filmfestival is een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa en beleeft dit jaar zijn 21ste editie. In Leuven werden van 11 tot 26 maart films vertoond, maar tot eind april is dat het ook het geval op vele andere plaatsen zoals Brussel, Mechelen, Tienen, Gent, Halle, Hasselt, Diest en Louvain-la-Neuve.