Polanski wordt in de VS vervolgd wegens seks met een minderjarige. Die misdaad dateert van 1977. Volgens de kranten Los Angeles Times en New York Times hebben de advocaten een verzoek tot intrekking ingediend.

Zij verwijzen onder andere naar juridische fouten die het parket van Californië zou hebben gemaakt. Het betreft vormfouten in het verzoek tot uitlevering dat het parket in oktober aan Polen richtte. De in Frankrijk wonende cineast was toen op bezoek in zijn vaderland. Polen ging niet in op het Amerikaanse verzoek.

In de VS geldt Polanski als "voortvluchtig". Zet hij voet op Amerikaanse bodem, dan hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. (Belga/MS)

Polanski wordt in de VS vervolgd wegens seks met een minderjarige. Die misdaad dateert van 1977. Volgens de kranten Los Angeles Times en New York Times hebben de advocaten een verzoek tot intrekking ingediend. Zij verwijzen onder andere naar juridische fouten die het parket van Californië zou hebben gemaakt. Het betreft vormfouten in het verzoek tot uitlevering dat het parket in oktober aan Polen richtte. De in Frankrijk wonende cineast was toen op bezoek in zijn vaderland. Polen ging niet in op het Amerikaanse verzoek. In de VS geldt Polanski als "voortvluchtig". Zet hij voet op Amerikaanse bodem, dan hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. (Belga/MS)