Na Franstalige successen als Mommy en J'ai tué ma mère - die het zeer goed deden in Cannes -, plant het Frans-Canadese wonderkind Xavier Dolan een eerste Engelstalige film: The Death and Life of John F. Donovan.

De film zal gaan over een Amerikaanse filmster, wiens carrière verwoest wordt nadat uitlekt dat hij briefcontact heeft met een elfjarige acteur. De cast bestaat voorlopig uit Jessica Chastain ('The Help', 'Zero Dark Thirty'), Kit Harington (Jon Snow uit 'Game of Thrones'), Kathy Bates en Susan Sarandon. Nu komt daar mogelijk nog een vijfde naam bij: volgens de filmwebsite Screen Daily zou niemand minder dan de Britse zangers Adele de cast vervoegen.

Dat Dolan en Adele een goede match zijn, wisten we al. De videoclip die Dolan voor Adele's nieuwe single Hello maakte, breekt heel wat records. De clip werd 27,7 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur en stoot daarmee Taylor Swifts Bad Blood van de eerste plaats.

Het lijkt erop dat Adele sindsdien de smaak van het acteren helemaal te pakken heeft. 'Ik zal hier waarschijnlijk kritiek op krijgen, maar ik heb na die clip met Xavier beseft dat ik wil acteren', zei ze in een interview met Screen Daily. 'Ik zou graag in één van zijn films spelen, absoluut.'

Het is nog niet zeker of Xavier Dolan haar wensen zal inwilligen, maar we weten wél al met zekerheid dat één van haar nummers onderdeel zal uitmaken van de soundtrack van zijn nieuwe film. (EVH)

Na Franstalige successen als Mommy en J'ai tué ma mère - die het zeer goed deden in Cannes -, plant het Frans-Canadese wonderkind Xavier Dolan een eerste Engelstalige film: The Death and Life of John F. Donovan. De film zal gaan over een Amerikaanse filmster, wiens carrière verwoest wordt nadat uitlekt dat hij briefcontact heeft met een elfjarige acteur. De cast bestaat voorlopig uit Jessica Chastain ('The Help', 'Zero Dark Thirty'), Kit Harington (Jon Snow uit 'Game of Thrones'), Kathy Bates en Susan Sarandon. Nu komt daar mogelijk nog een vijfde naam bij: volgens de filmwebsite Screen Daily zou niemand minder dan de Britse zangers Adele de cast vervoegen. Dat Dolan en Adele een goede match zijn, wisten we al. De videoclip die Dolan voor Adele's nieuwe single Hello maakte, breekt heel wat records. De clip werd 27,7 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur en stoot daarmee Taylor Swifts Bad Blood van de eerste plaats. Het lijkt erop dat Adele sindsdien de smaak van het acteren helemaal te pakken heeft. 'Ik zal hier waarschijnlijk kritiek op krijgen, maar ik heb na die clip met Xavier beseft dat ik wil acteren', zei ze in een interview met Screen Daily. 'Ik zou graag in één van zijn films spelen, absoluut.'Het is nog niet zeker of Xavier Dolan haar wensen zal inwilligen, maar we weten wél al met zekerheid dat één van haar nummers onderdeel zal uitmaken van de soundtrack van zijn nieuwe film. (EVH)