"American Hustle" gaat over twee kleine criminelen en een FBI-agent in een grote anticorruptieoperatie in de jaren zeventig.

De Australische actrice Cate Blanchett werd beloond met de prijs van beste actrice voor haar rol in "Blue Jasmine", een film van Woody Allen. Matthew McConaughey werd verkozen tot beste acteur voor zijn rol in "Dallas Buyers Club", een film die is gewijd aan de strijd tegen aids.

De prijs van beste acteur in een bijrol ging naar dezelfde film en was voor Jared Leto. Beste actrice in een bijrol werd Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave").

De Screen Actors Guild Awards worden beschouwd als een van de beste graadmeters voor de Oscars, die worden uitgereikt op 2 maart. "American Hustle" en "Gravity" hebben elk tien Oscarnominaties op zak; "12 Years a Slave" kreeg er negen. (Belga/MS)

"American Hustle" gaat over twee kleine criminelen en een FBI-agent in een grote anticorruptieoperatie in de jaren zeventig. De Australische actrice Cate Blanchett werd beloond met de prijs van beste actrice voor haar rol in "Blue Jasmine", een film van Woody Allen. Matthew McConaughey werd verkozen tot beste acteur voor zijn rol in "Dallas Buyers Club", een film die is gewijd aan de strijd tegen aids. De prijs van beste acteur in een bijrol ging naar dezelfde film en was voor Jared Leto. Beste actrice in een bijrol werd Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave"). De Screen Actors Guild Awards worden beschouwd als een van de beste graadmeters voor de Oscars, die worden uitgereikt op 2 maart. "American Hustle" en "Gravity" hebben elk tien Oscarnominaties op zak; "12 Years a Slave" kreeg er negen. (Belga/MS)