Als Bret Maverick werd James Garner eind jaren vijftig bekend bij het grote publiek. Daarnaast kunnen we hem kennen van zijn vertolkingen in 'The Rockford Files', 'The Notebook' en 'The Great Escape'. Ook speelde hij opa Jim in de komische televisiereeks '8 Simple Rules (for Dating My Teenage Daughter)'. In de verfilming van 'Maverick' in 1994 nam Mel Gibson de hoofdrol over van Garner. De voormalige Maverick kreeg wel een bijrol in de prent.

In 1986 werd Garner genommineerd voor de Oscar van beste mannelijke hoofdrol, maar kon de nominatie niet verzilveren. Wel heeft hij twee Emmy's, drie Golden Globes en een carrièreprijs van de Screen Actors Guild op zijn palmares staan. In 2006 kreeg hij een bronzen standbeeld als Bret Maverick in zijn geboorteplaats Norman, Oklahoma. (LP)

Als Bret Maverick werd James Garner eind jaren vijftig bekend bij het grote publiek. Daarnaast kunnen we hem kennen van zijn vertolkingen in 'The Rockford Files', 'The Notebook' en 'The Great Escape'. Ook speelde hij opa Jim in de komische televisiereeks '8 Simple Rules (for Dating My Teenage Daughter)'. In de verfilming van 'Maverick' in 1994 nam Mel Gibson de hoofdrol over van Garner. De voormalige Maverick kreeg wel een bijrol in de prent. In 1986 werd Garner genommineerd voor de Oscar van beste mannelijke hoofdrol, maar kon de nominatie niet verzilveren. Wel heeft hij twee Emmy's, drie Golden Globes en een carrièreprijs van de Screen Actors Guild op zijn palmares staan. In 2006 kreeg hij een bronzen standbeeld als Bret Maverick in zijn geboorteplaats Norman, Oklahoma. (LP)