Farley Granger is op 85-jarige leeftijd overleden. De acteur begon zijn carrière als Damian Simonov in 'The North Star' uit 1943. Vijf jaar later mocht hij opdraven in Hitchcocks 'Rope'. Dat leverde Granger heel wat meer bekendheid op. Ook voor 'Strangers On A Train' nam Hitchcock de acteur op in zijn cast. In die film nam Granger de rol van Guy Haines voor zijn rekening.

In totaal speelde Granger in meer dan veertig films. Daarnaast was hij ook erg actief op de bühne. Onder meer 'The Glass Menagerie', 'Deathtrap' en 'The Seagull' had hij op zijn palmares staan. Op het kleine scherm vervulde hij een gastrol in de populaire serie 'The Love Boat'.

In 2007 schreef Granger, samen met vriend Robert Calhoun, nog zijn memoires neer in 'Include Me Out'.

Pieter Devriese

Farley Granger is op 85-jarige leeftijd overleden. De acteur begon zijn carrière als Damian Simonov in 'The North Star' uit 1943. Vijf jaar later mocht hij opdraven in Hitchcocks 'Rope'. Dat leverde Granger heel wat meer bekendheid op. Ook voor 'Strangers On A Train' nam Hitchcock de acteur op in zijn cast. In die film nam Granger de rol van Guy Haines voor zijn rekening. In totaal speelde Granger in meer dan veertig films. Daarnaast was hij ook erg actief op de bühne. Onder meer 'The Glass Menagerie', 'Deathtrap' en 'The Seagull' had hij op zijn palmares staan. Op het kleine scherm vervulde hij een gastrol in de populaire serie 'The Love Boat'. In 2007 schreef Granger, samen met vriend Robert Calhoun, nog zijn memoires neer in 'Include Me Out'. Pieter Devriese