De kogel is door de kerk en de grote winnaar van het Filmfestival in Venetië 2014 is bekend: "A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence" van Roy Andersson. Deze film werd uit twintig genomineerden uitgekozen. Lees hier de recensie van filmrecensent Dave Mestdach van Knack Focus over deze film.

In de selectie zaten ook twee Belgische coproducties: het deels Italiaanse "Pasolini' en het Franse "La Rançon De La Gloire". Acteur Benoit Poelvoorde speelde in die laatste film mee en acteerde ook in de Franse productie "Trois Coeurs". (Belga/LVR)

De kogel is door de kerk en de grote winnaar van het Filmfestival in Venetië 2014 is bekend: "A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence" van Roy Andersson. Deze film werd uit twintig genomineerden uitgekozen. Lees hier de recensie van filmrecensent Dave Mestdach van Knack Focus over deze film.In de selectie zaten ook twee Belgische coproducties: het deels Italiaanse "Pasolini' en het Franse "La Rançon De La Gloire". Acteur Benoit Poelvoorde speelde in die laatste film mee en acteerde ook in de Franse productie "Trois Coeurs". (Belga/LVR)