In 2004, bij de aanvang van de eerste editie van het filmfestival, telde de Europese Unie 25 landen. In 2007 veranderde EuroCine25 naar EuroCine27 met de toetreding van Bulgarije en Roemenië. Elke lidstaat zal een zelden vertoonde prent op het grote doek laten projecteren. Met dit filmfestival wil de organisatie de diversiteit, de complementariteit en veelheid aan talent in Europa aan de wereld laten zien.

De projectie van de Belgische film 'Hitler in Hollywood' van Frédéric Sojcher gaat gepaard met een documentaire/filmles over de moeilijke relatie tussen de Europese en Amerikaanse cinema. In tegenstelling tot andere filmfestivals duurt deze maar een dag. Per dag kunnen er zo'n 4 à 5 films bekeken worden, verspreid over de bioscopen van UGC de Brouckère en 'Actor's' Studio.

Meer info over het programma via deze link.

In 2004, bij de aanvang van de eerste editie van het filmfestival, telde de Europese Unie 25 landen. In 2007 veranderde EuroCine25 naar EuroCine27 met de toetreding van Bulgarije en Roemenië. Elke lidstaat zal een zelden vertoonde prent op het grote doek laten projecteren. Met dit filmfestival wil de organisatie de diversiteit, de complementariteit en veelheid aan talent in Europa aan de wereld laten zien. De projectie van de Belgische film 'Hitler in Hollywood' van Frédéric Sojcher gaat gepaard met een documentaire/filmles over de moeilijke relatie tussen de Europese en Amerikaanse cinema. In tegenstelling tot andere filmfestivals duurt deze maar een dag. Per dag kunnen er zo'n 4 à 5 films bekeken worden, verspreid over de bioscopen van UGC de Brouckère en 'Actor's' Studio. Meer info over het programma via deze link.