Openingsspeech Seth McFarlane

Seth McFarlane mag de show presenteren en wisselt in zijn opener af tussen goeie moppen, pijnlijke stiltes en een lied over bekende borsten.

Bond-eerbetoon met Shirley Bassey

De Oscars stonden dit jaar in het teken van muziek in film. Als hommage aan Agent 007 haalde de Academy Shirley Bassey nog eens van onder het stof.

Musical-Medley

De show ontsnapt niet aan de musicalhype. Sterren van Chicago, Les Misérables en Dreamgirls brengen een luid en melig eerbetoon aan het genre.

Een gelijkstand

Uitzonderlijke gebeurtenis: Mark Wahlberg mag door een gelijke stand twee Oscars voor Beste Geluidsmontage weggeven.

Saaie Anne Hathaway

De winnares van de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol wiegt iedereen in slaap met de meest voorbereide 'spontane' speech van iedereen.

Optreden Norah Jones

Norah Jones brengt het nummer 'Everybody Needs A best Friend' uit de film 'Ted'.

Ang Lee wint Oscar Beste Regisseur

De verrassing van de avond: Ang Lee, en niet Steven Spielberg, gaat naar huis met de Oscar voor Beste Regisseur.

Grappige Daniel Day-Lewis

De altijd ernstige Daniel Day-Lewis verrast het publiek met misschien wel de grappigste speech van de avond.

Openingsspeech Seth McFarlane Seth McFarlane mag de show presenteren en wisselt in zijn opener af tussen goeie moppen, pijnlijke stiltes en een lied over bekende borsten.Bond-eerbetoon met Shirley Bassey De Oscars stonden dit jaar in het teken van muziek in film. Als hommage aan Agent 007 haalde de Academy Shirley Bassey nog eens van onder het stof.Musical-Medley De show ontsnapt niet aan de musicalhype. Sterren van Chicago, Les Misérables en Dreamgirls brengen een luid en melig eerbetoon aan het genre.Een gelijkstand Uitzonderlijke gebeurtenis: Mark Wahlberg mag door een gelijke stand twee Oscars voor Beste Geluidsmontage weggeven.Saaie Anne Hathaway De winnares van de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol wiegt iedereen in slaap met de meest voorbereide 'spontane' speech van iedereen.Optreden Norah Jones Norah Jones brengt het nummer 'Everybody Needs A best Friend' uit de film 'Ted'.Ang Lee wint Oscar Beste Regisseur De verrassing van de avond: Ang Lee, en niet Steven Spielberg, gaat naar huis met de Oscar voor Beste Regisseur.Grappige Daniel Day-Lewis De altijd ernstige Daniel Day-Lewis verrast het publiek met misschien wel de grappigste speech van de avond.