Welke James Bond met 'vergunning om te doden' schoot de meeste tegenstanders tegen de grond? Welke double-o-seven consumeerde het grootste aantal martini's? En welke Britse spion is de koning der vrouwenveroveraars?

Het Britse weekblad The Economist analyseerde alle Bondfilms, maakt een aantal rekensommetjes en verwerkte de feiten in bovenstaande infografiek.

Daniel Craig, geen vrouwensierder

En wat blijkt? Pierce Brosnan is met 19 doden de meest geweldadige Bond; George Lazenby - die slechts één keer in de huid kroop van de Britse spion - versierde de meeste vrouwen en Daniel Craig is de grootste Martini-drinker. De huidige Bond heeft overigens het minste oog voor vrouwelijk schoons. Benieuwd hoe het zit in de nieuwste Skyfall die op 26 oktober uitkomt.

50 jaar Bondmuziek

Wie de Bondmuziek van de afgelopen vijftig jaar wil overlopen, kan aan de slag met deze leuke compilatie.(DB)

Welke James Bond met 'vergunning om te doden' schoot de meeste tegenstanders tegen de grond? Welke double-o-seven consumeerde het grootste aantal martini's? En welke Britse spion is de koning der vrouwenveroveraars?Het Britse weekblad The Economist analyseerde alle Bondfilms, maakt een aantal rekensommetjes en verwerkte de feiten in bovenstaande infografiek.Daniel Craig, geen vrouwensierderEn wat blijkt? Pierce Brosnan is met 19 doden de meest geweldadige Bond; George Lazenby - die slechts één keer in de huid kroop van de Britse spion - versierde de meeste vrouwen en Daniel Craig is de grootste Martini-drinker. De huidige Bond heeft overigens het minste oog voor vrouwelijk schoons. Benieuwd hoe het zit in de nieuwste Skyfall die op 26 oktober uitkomt. 50 jaar BondmuziekWie de Bondmuziek van de afgelopen vijftig jaar wil overlopen, kan aan de slag met deze leuke compilatie.(DB)