Europese films blijven nog te veel binnen hun landsgrenzen. Ze zijn soms te zien op een of ander filmfestival, maar doen slechts zelden onze bioscopen aan.

Dat probeert EuroCine te verhelpen door op zondag 9 mei een film uit elk EU-land te vertonen, die dan vijf keer wordt herhaald: om 11u30, 14u30, 17u, 19u30 en 22u. Het programma wordt verdeeld over UGC Toison d'Or en UGC De Brouckère. U kan dus tot vijf films bekijken.

EuroCine 27 vindt ook plaats in Parijs, Luxemburg, Rome, Madrid, Lyon en Straatsburg. Handig voor als u die dag op citytrip bent en geen zin hebt in kerken of moderne kunst.

Het programma wordt in de loop van de maand april bekend gemaakt. We houden u op de hoogte!

Voor de polyglotten onder ons:

Sam De Ryck

Europese films blijven nog te veel binnen hun landsgrenzen. Ze zijn soms te zien op een of ander filmfestival, maar doen slechts zelden onze bioscopen aan. Dat probeert EuroCine te verhelpen door op zondag 9 mei een film uit elk EU-land te vertonen, die dan vijf keer wordt herhaald: om 11u30, 14u30, 17u, 19u30 en 22u. Het programma wordt verdeeld over UGC Toison d'Or en UGC De Brouckère. U kan dus tot vijf films bekijken. EuroCine 27 vindt ook plaats in Parijs, Luxemburg, Rome, Madrid, Lyon en Straatsburg. Handig voor als u die dag op citytrip bent en geen zin hebt in kerken of moderne kunst. Het programma wordt in de loop van de maand april bekend gemaakt. We houden u op de hoogte! Voor de polyglotten onder ons: Sam De Ryck