FAR FROM HEAVEN (2002)
Regie: Todd Haynes Vertoning: 26 september om 16u en 27 september om 20u

Prachtige hommage aan de beheerst flamboyante melodrama's van Douglas Sirk uit de Eisenhower jaren. Todd Haynes, een van de sleutelfiguren van de queer cinema, legt veel explicieter de schaduwzijde, de verborgen frustraties en de seksuele repressie bloot achter de smetteloze façade van de American dream.

REDACTED (2007)
Regie: Brian De Palma Vertoning: 27 september, 17u

Brian De Palma vindt zichzelf opnieuw uit met de meest radicale Amerikaanse film over Irak en Amerika's war on terror en maakt daarbij uitsluitend gebruik van diverse toepassingen van de 'nieuwe' beeldtaal: videoblogs, webcams, websites, YouTubefilmpjes, bewakingscamera's.

Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.

FAR FROM HEAVEN (2002)Regie: Todd Haynes Vertoning: 26 september om 16u en 27 september om 20u Prachtige hommage aan de beheerst flamboyante melodrama's van Douglas Sirk uit de Eisenhower jaren. Todd Haynes, een van de sleutelfiguren van de queer cinema, legt veel explicieter de schaduwzijde, de verborgen frustraties en de seksuele repressie bloot achter de smetteloze façade van de American dream. REDACTED (2007)Regie: Brian De Palma Vertoning: 27 september, 17u Brian De Palma vindt zichzelf opnieuw uit met de meest radicale Amerikaanse film over Irak en Amerika's war on terror en maakt daarbij uitsluitend gebruik van diverse toepassingen van de 'nieuwe' beeldtaal: videoblogs, webcams, websites, YouTubefilmpjes, bewakingscamera's. Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.