21 acteurs die debuteerden in horrorfilms

21 acteurs die debuteerden in horrorfilms
Tom Hanks in 'He Knows You're Alone' (19080). Geniet ook van het prachtige eighties kapsel van Hanks in deze horrorprent over een bride-to-be die wordt opgejaagd door een moordenaar.

1

Tom Hanks in 'He Knows You're Alone' (19080). Geniet ook van het prachtige eighties kapsel van Hanks in deze horrorprent over een bride-to-be die wordt opgejaagd door een moordenaar.

21

Renée Zellweger speelde in heel wat horrorfilms mee. Zo acteerde ze in 'A Taste for Killing', 'Murder in the Heartland' en 'Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation' (1994). Eens mens moet ergens beginnen.

4

In 'Cutting Class' (1980) zien we een jonge Brad Pitt in een whodunit over een moordenaar die ronddwaalt op school.

7

Clint Eastwood duikt op in 'Revenge of the Creature' (1955) als labtechnicus.

12

Na het kijken van 'The Pool' (2001) kom je nooit meer op het idee om illegale feestjes te geven in een zwembad in Praag. Isla Fisher speelt mee in deze tienerhorrorprent.

15

Lachen, gieren, en heel hard brullen met Jim Carrey in 'Once Bitten'. Wanneer een vrouwelijke vampier op zoek gaat naar maagdenbloed, dat ze nodig heeft om eeuwig te blijven, stoot ze op de jonge knaap Mark, vertolkt door Carrey.

17

Dreamboat Johnny Depp speelde de jongeling Glen die in zijn dromen achterna gezeten werd door een moordenaar in 'A Nightmare on Elm Street'.

20

Een piepjonge Mila Kunis - lang voor 'That Seventies Show' en 'Black Swan' - is doodsbang in de ninetiesfilm Piranha (1995).

18

Samen met Kevin Bacon leren we in 'Friday the 13th' dat zomerkampen extreem gevaarlijk zijn.

6

Chloë Grace Moretz is momenteel te zien in de remake van Carrie. Maar met haar optreden in 'The Amityville Horror' (de versie uit 2005) had ze al een heuse horrorprent op haar palmares staan.

14

Nog voor Jennifer Aniston wereldberoemd werd als Rachel in Friends speelde ze mee in de griezelprent 'Leprechaun' (1993). Van haar iconische kapsel is hier nog geen sprake. Ook werd er nog niet gesleuteld aan haar neus.

9

Sidder en beef samen met George Clooney die in 1987 een rolletje had in 'Return of the Killer Tomatoes!' (1987).

16

Naast dansen en zingen hield John Travolta zich in zijn begindagen ook bezig met acteren in horrorfilms zoals 'The Devils Rain' en 'Carrie'.

5

Voor Charlize Theron zichzelf bewees in 'Monster' had ze een kleine rol in de Stephen King verfilming 'Children of the Corn III: Urban Harvest'.

13

Jamie Lee Curtis kreeg de liefkozende bijnaam "Scream Queen" omwille van haar optredens in de Halloween-films en 'The Fog' (1980).

8

Lang voor Ashton Kutcher had Demi Moore ook al last van parasieten in de ninetiesprent 'Parasite' (1992).

19

Ook klassebakken zoals Leonardo DiCaprio moeten ergens beginnen. En waarom niet in een film over kleine harige allesetende aliens? 'Critters 3' is misschien geen meesterwerk, maar kijk eens hoe schattig Leo was!

2

De schattige Abigail Breslin speelde in 2002 in 'Signs', de film met Mel Gibson en Joaquin Phoenix over zeer enge graancirkels.

10

Hilary Swank speelde Kimberly, de vriendin van het titelpersonage in 'Buffy the Vampire Slayer' (1992).

3

In 'Psycho Beach Party' (2000), een parodie op de jaren zestig surffilms zoals 'Beach Party' gemixt met slasher horror - ja dat leest u goed, krijgen we een jonge Amy Adams te zien als beachbabe.

11

Hugh Grant immer charmant als Lord James D'Ampton in 'The Lair of the White Worm' (1988).