Op de 27e editie van het gala van de European Film Awards van de European Film Academy (EFA) krijgt McQueen de oeuvreprijs. Zijn eerste twee langspeelfilms, 'Hunger' en 'Shame', betekenden voor hem een internationale doorbraak. In beide films speelt Michael Fassbender de hoofdrol. Het grote publiek kent de Britse regisseur voornamelijk van '12 Years A Slave' waar hij vorig jaar drie Oscars mee in de wacht sleepte. Op 13 december is Steve McQueen eregast op het gala in Riga.

Je kan de uitreiking live volgen op www.europeanfilmawards.eu

Belgisch-Franse nominaties

Naast de prijs die McQueen in ontvangst zal nemen, zijn er nog een heleboel andere titels de verdienen. In de categorie European Animated Feature Film zijn twee Belgisch-Franse animatiefilms genomineerd. "Jack et la mécanique du coeur" en "Minuscule, la vallée des fourmis perdues" nemen het op tegen het Italiaanse "L'arte della felicitá".

"Jack et la mécanique du coeur"

Deze film van onder andere Mathias Malzieu speelt zich af in de 19e eeuw. Wanneer Jack ter wereld komt, wordt zijn hart vervangen door een klok. Daarom moet hij alle sterke emoties vermijden en liefde is daar een van. Uiteraard gaat dat niet altijd van een leien dakje. Mathias Malzieu sprak ook de stem in van het hoofdpersonage, Jack.

"Minuscule, la vallée des fourmis perdues"

Wanneer de overblijfselen van een picknick een oorlog ontketent tussen de zwarte en de rode mieren, raakt lieveheersbeestje gevangen tussen de twee vuren. Zij kiest partij voor de zwarte mieren en helpt hen de hoofdprijs binnen te halen, namelijk een doos suikerklontjes. Geschreven en geregisseerd door Hélène Giraud en Thomas Szabo.

(WH)

Op de 27e editie van het gala van de European Film Awards van de European Film Academy (EFA) krijgt McQueen de oeuvreprijs. Zijn eerste twee langspeelfilms, 'Hunger' en 'Shame', betekenden voor hem een internationale doorbraak. In beide films speelt Michael Fassbender de hoofdrol. Het grote publiek kent de Britse regisseur voornamelijk van '12 Years A Slave' waar hij vorig jaar drie Oscars mee in de wacht sleepte. Op 13 december is Steve McQueen eregast op het gala in Riga.Je kan de uitreiking live volgen op www.europeanfilmawards.euBelgisch-Franse nominatiesNaast de prijs die McQueen in ontvangst zal nemen, zijn er nog een heleboel andere titels de verdienen. In de categorie European Animated Feature Film zijn twee Belgisch-Franse animatiefilms genomineerd. "Jack et la mécanique du coeur" en "Minuscule, la vallée des fourmis perdues" nemen het op tegen het Italiaanse "L'arte della felicitá"."Jack et la mécanique du coeur"Deze film van onder andere Mathias Malzieu speelt zich af in de 19e eeuw. Wanneer Jack ter wereld komt, wordt zijn hart vervangen door een klok. Daarom moet hij alle sterke emoties vermijden en liefde is daar een van. Uiteraard gaat dat niet altijd van een leien dakje. Mathias Malzieu sprak ook de stem in van het hoofdpersonage, Jack."Minuscule, la vallée des fourmis perdues"Wanneer de overblijfselen van een picknick een oorlog ontketent tussen de zwarte en de rode mieren, raakt lieveheersbeestje gevangen tussen de twee vuren. Zij kiest partij voor de zwarte mieren en helpt hen de hoofdprijs binnen te halen, namelijk een doos suikerklontjes. Geschreven en geregisseerd door Hélène Giraud en Thomas Szabo.(WH)