De actrice, die in Düsseldorf geboren werd en in Hamburg opgroeide, kreeg in 1936 en 1937 een Oscar voor de rol die ze speelde in "The Great Ziegfeld" en in "The Good Earth". In 2003 was ze in de Duits-Amerikaanse productie "Poem - Ich setzte den Fuß in die Luft und sie trug" van Ralf Schmerberg te zien.

Nadat ze Hollywood de rug had toegekeerd, bracht Rainer grote delen van haar leven in Zwitserland door en trok ze tenslotte naar de Londense wijk Belgravia, waar ze dinsdagmorgen stierf.

De actrice was met publicist Robert Knittel gehuwd, die in 1989 overleed. Uit dit huwelijk werd een dochter geboren, die onder de artiestennaam Francesca Bowyer in Beverly Hills leeft.

(Belga/LP)

De actrice, die in Düsseldorf geboren werd en in Hamburg opgroeide, kreeg in 1936 en 1937 een Oscar voor de rol die ze speelde in "The Great Ziegfeld" en in "The Good Earth". In 2003 was ze in de Duits-Amerikaanse productie "Poem - Ich setzte den Fuß in die Luft und sie trug" van Ralf Schmerberg te zien. Nadat ze Hollywood de rug had toegekeerd, bracht Rainer grote delen van haar leven in Zwitserland door en trok ze tenslotte naar de Londense wijk Belgravia, waar ze dinsdagmorgen stierf. De actrice was met publicist Robert Knittel gehuwd, die in 1989 overleed. Uit dit huwelijk werd een dochter geboren, die onder de artiestennaam Francesca Bowyer in Beverly Hills leeft.(Belga/LP)