Het typische kleurenpallet, de quirky personages en de melancholische sfeer van Wes Andersons universum inspireren heel wat creatieve zielen. Ieder jaar gaat de Joseph Gross Gallery op zoek naar deze kunstenaars die begeesterd zijn door de film van Wes Anderson. Dit jaar, de zesde keer op rij dat de galerij de expo organiseert, wisten de curatoren maar liefst honderd werken te verzamelen.

Eigenaar Ken Harman is zelf fan van de films en vond het 'een leuk en cool concept' om er een expo rond te bouwen. 'Zijn oeuvre heeft prachtige kleuren, interessante composities en een visuele stijl die erg aantrekkelijk is voor visuele kunstenaars,' licht hij toe.

Samen met assistente Jessica Ross gaat hij op zoek naar de meest geschikte werken voor de tentoonstelling. Dit jaar waren er erg veel artiesten die zich lieten inspireren door The Grand Budapest Hotel, de laatste nieuwe van Anderson. Ook Hotel Chevalier, de kortfilm die voor The Darjeeling Limited getoond wordt, is erg populair onder kunstenaars.

De expo loopt van 7 tot 9 augustus in de Joseph Gross Gallery in New York.

Wie nog niet helemaal snapt waarom de expo 'Bad Dads VI' heet, kan zich laten onderrichten door deze video van The A to Z Review.

(LP)

Het typische kleurenpallet, de quirky personages en de melancholische sfeer van Wes Andersons universum inspireren heel wat creatieve zielen. Ieder jaar gaat de Joseph Gross Gallery op zoek naar deze kunstenaars die begeesterd zijn door de film van Wes Anderson. Dit jaar, de zesde keer op rij dat de galerij de expo organiseert, wisten de curatoren maar liefst honderd werken te verzamelen. Eigenaar Ken Harman is zelf fan van de films en vond het 'een leuk en cool concept' om er een expo rond te bouwen. 'Zijn oeuvre heeft prachtige kleuren, interessante composities en een visuele stijl die erg aantrekkelijk is voor visuele kunstenaars,' licht hij toe. Samen met assistente Jessica Ross gaat hij op zoek naar de meest geschikte werken voor de tentoonstelling. Dit jaar waren er erg veel artiesten die zich lieten inspireren door The Grand Budapest Hotel, de laatste nieuwe van Anderson. Ook Hotel Chevalier, de kortfilm die voor The Darjeeling Limited getoond wordt, is erg populair onder kunstenaars. De expo loopt van 7 tot 9 augustus in de Joseph Gross Gallery in New York. Wie nog niet helemaal snapt waarom de expo 'Bad Dads VI' heet, kan zich laten onderrichten door deze video van The A to Z Review. (LP)