Is RoboCop eigenlijk Jezus? Deze YouTubevideo zoekt naar de subtiele boodschappen in films die je misschien gemist hebt tijdens een gezellig filmavondje. Of de filmmakers het nu zo bedoeld hebben of niet doet er zelfs niet toe, het is gewoon leuk om naar allegorieën en verborgen boodschappen in films te zoeken.

Gaan de 'Alien'-films over verkrachting en de gruwel van de Vietnamoorlog? Wie weet. Zou 'Eraserhead' een verwijzing zijn naar de angst van jonge vaders om gevangen te zitten in het vaderschap? Zou kunnen. En zinspeelt 'The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover' op het beleid van Margaret Thatcher? Waarom ook niet.

Duik onder in de wereld van de verborgen boodschappen van de cinema.

Bron: Luís Azevedo voor Taste of Cinema

(LP)

Is RoboCop eigenlijk Jezus? Deze YouTubevideo zoekt naar de subtiele boodschappen in films die je misschien gemist hebt tijdens een gezellig filmavondje. Of de filmmakers het nu zo bedoeld hebben of niet doet er zelfs niet toe, het is gewoon leuk om naar allegorieën en verborgen boodschappen in films te zoeken. Gaan de 'Alien'-films over verkrachting en de gruwel van de Vietnamoorlog? Wie weet. Zou 'Eraserhead' een verwijzing zijn naar de angst van jonge vaders om gevangen te zitten in het vaderschap? Zou kunnen. En zinspeelt 'The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover' op het beleid van Margaret Thatcher? Waarom ook niet. Duik onder in de wereld van de verborgen boodschappen van de cinema. Bron: Luís Azevedo voor Taste of Cinema (LP)