Uit het magazine

Dealer, het grimmige langspeeldebuut van Jeroen Perceval, wordt bevolkt door kleurrijke figuren. Zo speelt nieuwkomer Sverre Rous een 14-jarige dealer en is Ben Segers te zien als een wereldberoemde, verslaafde acteur. Maar de opvallendste rol is misschien wel die van Bart Hollanders als Luca, een sinistere, ietwat kinderlijke cokedealer met een opvallend jeugdig accent, een bloempotkapsel en Tupac-lyrics op zijn lijf getatoeëerd.

Uit het magazine
Niels Ruëll

Een huiskat, een vos en een jagende panter: die drie dieren waren de leidraad waarmee Lady Gaga transformeerde in Patrizia Reggiani, die haar ex Maurizio Gucci vermoordde, het orgelpunt van een sensationeel verhaal vol waanzin, glamour en hebzucht. Achter de camera van het gedoemde House of Gucci: Ridley Scott.

Uit het magazine

Sinds 12 november te zien op Netflix: Hugo Claus' De leeuw van Vlaanderen uit 1984, een groots opgezette film met een budget van zo'n tachtig miljoen Belgische frank, drieduizend figuranten en grote namen als Jan Decleir, Jo De Meyere, Frank Aendenboom en Julien Schoenaerts. Het middeleeuwse epos groeide uit tot een van de grootste miskleunen uit de Vlaamse filmgeschiedenis. Vijf momenten die voor eeuwig op ons netvlies gebrand staan.

Knack
Uit het magazine
Erik Raspoet

Massagraven, groepsverkrachtingen en snuffmovies: de beelden van L'empire du silence, Thierry Michels negende en laatste Congofilm, komen keihard binnen. Knack sprak met de documentairemaker over een kwarteeuw straffeloosheid - onder anderen van twee zittende presidenten - en over zijn diepe vriendschap met de hoofdrolspeler, Nobelprijswinnaar voor de Vrede Denis Mukwege.