1. Hoe wordt een nieuwsreportage gemaakt?

Het is een grappige en verhelderende clip. Het legt bepaalde dingen bloot die we dagelijks als normaal ervaren. Er zijn dus inderdaad technieken en mechanismen in de opbouw van nieuwsverhalen. Maar ik wil hier alleszins geen waarde-oordeel over uitdrukken. Het is gewoon een erg geslaagde analyse.

2. Hoe maak je de muziek van Thelonious Monk beter?

Hanz Groiner, een typetje van de gereputeerde Amerikaanse pianist Larry Goldings, heeft zich tot doel gesteld om de 'verkeerde noten' uit de muziek van jazz-grootheid Thelonious Monk te halen. Goldings toont hiermee zijn comedy-kantje. Het is niet echt 'In de gloria', want het is subtieler. Als liefhebber van Monk begrijp je het heel wat beter.

3. De slappe lach van Van Kooten & De Bie

Dit duo is zo compleet, zo goed, zo raak. Van Kooten en De Bie zijn van een onnavolgbare hoogte. Het is één van de enige keren dat de bloopers in de opname te horen zijn. In dit fragment verliezen ze zelf hun cool en dat werkt aanstekelijk. Het maakt hen zelfs iets menselijker.

1. Hoe wordt een nieuwsreportage gemaakt?Het is een grappige en verhelderende clip. Het legt bepaalde dingen bloot die we dagelijks als normaal ervaren. Er zijn dus inderdaad technieken en mechanismen in de opbouw van nieuwsverhalen. Maar ik wil hier alleszins geen waarde-oordeel over uitdrukken. Het is gewoon een erg geslaagde analyse.2. Hoe maak je de muziek van Thelonious Monk beter?Hanz Groiner, een typetje van de gereputeerde Amerikaanse pianist Larry Goldings, heeft zich tot doel gesteld om de 'verkeerde noten' uit de muziek van jazz-grootheid Thelonious Monk te halen. Goldings toont hiermee zijn comedy-kantje. Het is niet echt 'In de gloria', want het is subtieler. Als liefhebber van Monk begrijp je het heel wat beter.3. De slappe lach van Van Kooten & De BieDit duo is zo compleet, zo goed, zo raak. Van Kooten en De Bie zijn van een onnavolgbare hoogte. Het is één van de enige keren dat de bloopers in de opname te horen zijn. In dit fragment verliezen ze zelf hun cool en dat werkt aanstekelijk. Het maakt hen zelfs iets menselijker.