De uitreiking vond plaats tijdens de lancering van een nieuwe organisatie, Cultuurconnect in Brussel.

COMEET is een in Eeklo gevestigde cultuurdienst en projectvereniging voor 14 gemeenten in het Meetjesland. Het samenwerkingsverband werkt rond bibliotheken, erfgoed, lokaal cultuurbeleid en podia. De voorbije twaalf jaar zorgde COMEET voor groeiend cultuuroverleg in de regio.

De jury van de cultuurprijs wil de regionale samenwerkingsverbanden als model voor lokaal cultuurbeleid onder de aandacht brengen. Vooral kleinere entiteiten hebben baat bij een inspirerende regionale samenwerking. Een goed samenwerkingsverband toont waar lokaal cultuurbeleid in kleinere gemeenten kan voor staan.

Sven Gatz:"COMEET onderstreept het belang van samenwerking, ondersteuning, versterking en begeleiding van het lokaal cultuurbeleid over verschillende gemeenten heen."

COMEET brengt op regelmatige basis vrijwilligers en vaklui uit de cultuursector uit het Meetjesland samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Op die manier initieert COMEET projecten en informeert over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in eigen streek.

Stijn Coppejans, voorzitter COMEET: "Hoewel ons werkgebied vrij groot is, is de afstand met onze stakeholders altijd klein gebleven. Zowel het enthousiasme van de vele cultuurorganisaties, de raad van bestuur, onze lokale collega's als de medewerkers heeft een cultuur van vertrouwen, ambitie en creativiteit opgebouwd. Deze cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid behoort dan ook toe aan de honderden gangmakers uit de hele streek."

(EVS)

Meer info: http://comeet.be/ en www.cultuurprijzen.be

Rituelen in de krulbol - een filmpje op de YouTube-pagina van COMEET:

De uitreiking vond plaats tijdens de lancering van een nieuwe organisatie, Cultuurconnect in Brussel. COMEET is een in Eeklo gevestigde cultuurdienst en projectvereniging voor 14 gemeenten in het Meetjesland. Het samenwerkingsverband werkt rond bibliotheken, erfgoed, lokaal cultuurbeleid en podia. De voorbije twaalf jaar zorgde COMEET voor groeiend cultuuroverleg in de regio. De jury van de cultuurprijs wil de regionale samenwerkingsverbanden als model voor lokaal cultuurbeleid onder de aandacht brengen. Vooral kleinere entiteiten hebben baat bij een inspirerende regionale samenwerking. Een goed samenwerkingsverband toont waar lokaal cultuurbeleid in kleinere gemeenten kan voor staan.Sven Gatz:"COMEET onderstreept het belang van samenwerking, ondersteuning, versterking en begeleiding van het lokaal cultuurbeleid over verschillende gemeenten heen."COMEET brengt op regelmatige basis vrijwilligers en vaklui uit de cultuursector uit het Meetjesland samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Op die manier initieert COMEET projecten en informeert over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in eigen streek. Stijn Coppejans, voorzitter COMEET: "Hoewel ons werkgebied vrij groot is, is de afstand met onze stakeholders altijd klein gebleven. Zowel het enthousiasme van de vele cultuurorganisaties, de raad van bestuur, onze lokale collega's als de medewerkers heeft een cultuur van vertrouwen, ambitie en creativiteit opgebouwd. Deze cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid behoort dan ook toe aan de honderden gangmakers uit de hele streek." (EVS)Meer info: http://comeet.be/ en www.cultuurprijzen.be Rituelen in de krulbol - een filmpje op de YouTube-pagina van COMEET: