"Brussel krijgt in 2017 zijn Guggenheim, zijn Museum of Modern Art", zegt Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) in De Morgen. Dat komt er in het hart van de stad, "zodat alle Brusselaars onze kunstschatten kunnen omarmen."

Dure kunstprojecten worden vaak en in tijden van crisis nog vaker zwaar bekritiseerd. Maar volgens Vervoort zal het een stimulans voor de economie betekenen. "Het museum zal het enorme economische potentieel van de kanaalzone verder ontwikkelen".

Nadat de Franse autobouwer en de Brusselse regering samen de site van de halve Citroën-kathedraal met oppervlakte van een goede 15.000 m² gedurende drie jaar omgevormd hebben, zal het beheer naar de Brusselse overheid gaan.

In een eerste fase zal de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSK) in het nieuwe museum ondergebracht worden. Topwerken van onder andere Pablo Picasso, Salvador Dalí, Henri Matisse, Francis Bacon en Joan Miró zullen er in de spotlight staan. (SR)

"Brussel krijgt in 2017 zijn Guggenheim, zijn Museum of Modern Art", zegt Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) in De Morgen. Dat komt er in het hart van de stad, "zodat alle Brusselaars onze kunstschatten kunnen omarmen." Dure kunstprojecten worden vaak en in tijden van crisis nog vaker zwaar bekritiseerd. Maar volgens Vervoort zal het een stimulans voor de economie betekenen. "Het museum zal het enorme economische potentieel van de kanaalzone verder ontwikkelen". Nadat de Franse autobouwer en de Brusselse regering samen de site van de halve Citroën-kathedraal met oppervlakte van een goede 15.000 m² gedurende drie jaar omgevormd hebben, zal het beheer naar de Brusselse overheid gaan. In een eerste fase zal de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSK) in het nieuwe museum ondergebracht worden. Topwerken van onder andere Pablo Picasso, Salvador Dalí, Henri Matisse, Francis Bacon en Joan Miró zullen er in de spotlight staan. (SR)