De Zwitserse schrijver Urs Widmer is woensdag op 75-jarige leeftijd in Zürich overleden. Hij leed aan een zware ziekte, zo meldt de Zwitserse uitgeverij Diogenes Verlag.

Urs Widmer werd op 21 mei 1938 geboren in Basel. De bekendste werken van Widmer zijn twee boeken over zijn ouders: "Der Geliebte der Mutter" (De geliefde van mijn moeder) en "Das Buch des Vaters" (Het boek van mijn vader). Ook het theaterstuk "Top Dogs" is van zijn hand.

Voor zijn omvangrijke oeuvre werd hij in 2007 bekroond met de Friedrich-Hölderlin-Prijs van de stad Bad Homburg. (Belga/LP)

De Zwitserse schrijver Urs Widmer is woensdag op 75-jarige leeftijd in Zürich overleden. Hij leed aan een zware ziekte, zo meldt de Zwitserse uitgeverij Diogenes Verlag. Urs Widmer werd op 21 mei 1938 geboren in Basel. De bekendste werken van Widmer zijn twee boeken over zijn ouders: "Der Geliebte der Mutter" (De geliefde van mijn moeder) en "Das Buch des Vaters" (Het boek van mijn vader). Ook het theaterstuk "Top Dogs" is van zijn hand. Voor zijn omvangrijke oeuvre werd hij in 2007 bekroond met de Friedrich-Hölderlin-Prijs van de stad Bad Homburg. (Belga/LP)