Kana, een uitgeverij gespecialiseerd in manga's, presenteert haar catalogus en houdt een signeersessie met auteur Elsa Brants. Ook de collectie Japanse strips van de uitgeverij Glénat zal op het Stripfeest te zien zijn. Belgotaku, de Belgische mangafanclub, zal luidens de persmededeling workshops organiseren die bezoekers inwijden in de wereld van de manga, tekenlessen en een fotohoek.

In het Chinese paviljoen zullen twaalf artiesten een selectie van hun werk tentoonstellen. De Zuid-Koreaanse Kim Jung-Gi, schrijver van de "Spy Games", zal aan het eind van het Stripfeest live performances op reusachtige doeken uitvoeren. De vereniging van de Finse strip en de Finse kunstenaar Reetta Niemensivu "presenteren met gevoel voor humor en lichtheid hun visie op de negende kunst".

Internationaal feest

Tijdens het Stripfeest zal verder Uitgeverij Autriqe werk van nieuwe Cubaanse auteurs tentoonstellen. De Italiaanse kunstenaars Giuseppe Palumbo en Sio, die bekendstaan om hun eigenzinnige humor, komen tegenover elkaar te staan in een Strip Battle.

Tsjechië, het land waar de strip een belangrijk cultureel verschijnsel is, wordt op zijn beurt vertegenwoordigd door uitgeverij Meander House en een van zijn schrijvers, Lela Geislerova. Tot slot nemen Frankrijk, Hongarije, Roemenië, Polen, Estland en de regio Baskenland deel met tentoonstellingen, animatiefilms, improvisatiespelletjes, live tekeningen en signeersessies. Het Stripfeest belooft dus een geanimeerde bedoeling te worden!

(Belga)

Kana, een uitgeverij gespecialiseerd in manga's, presenteert haar catalogus en houdt een signeersessie met auteur Elsa Brants. Ook de collectie Japanse strips van de uitgeverij Glénat zal op het Stripfeest te zien zijn. Belgotaku, de Belgische mangafanclub, zal luidens de persmededeling workshops organiseren die bezoekers inwijden in de wereld van de manga, tekenlessen en een fotohoek. In het Chinese paviljoen zullen twaalf artiesten een selectie van hun werk tentoonstellen. De Zuid-Koreaanse Kim Jung-Gi, schrijver van de "Spy Games", zal aan het eind van het Stripfeest live performances op reusachtige doeken uitvoeren. De vereniging van de Finse strip en de Finse kunstenaar Reetta Niemensivu "presenteren met gevoel voor humor en lichtheid hun visie op de negende kunst". Tijdens het Stripfeest zal verder Uitgeverij Autriqe werk van nieuwe Cubaanse auteurs tentoonstellen. De Italiaanse kunstenaars Giuseppe Palumbo en Sio, die bekendstaan om hun eigenzinnige humor, komen tegenover elkaar te staan in een Strip Battle. Tsjechië, het land waar de strip een belangrijk cultureel verschijnsel is, wordt op zijn beurt vertegenwoordigd door uitgeverij Meander House en een van zijn schrijvers, Lela Geislerova. Tot slot nemen Frankrijk, Hongarije, Roemenië, Polen, Estland en de regio Baskenland deel met tentoonstellingen, animatiefilms, improvisatiespelletjes, live tekeningen en signeersessies. Het Stripfeest belooft dus een geanimeerde bedoeling te worden!(Belga)