Dat meldt juryvoorzitter Job Cohen, de vroegere burgemeester van Amsterdam.

Op 13 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

De schrijver van het winnende boek krijgt 50.000 euro en een beeld van Eugène Peters.

Vorig jaar ging de prijs naar Joke van Leeuwen voor haar boek "Feest van het begin".

De jury had 2 weken geleden de tiplijst naar buiten gebracht, de longlist met 25 genomineerde boeken. Onder de 19 afvallers zijn Remco Campert ("Hotel du Nord"), Arnon Grunberg ("Apocalyps") en Marente de Moor ("Roundhay, tuinscène"). Guus Kuijer was ook genomineerd voor het derde deel van "De Bijbel voor ongelovigen", maar dat boek viel eveneens af.

De AKO Literatuurprijs is een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandstalige literatuur. Onder de eerdere winnaars zijn J. Bernlef, Connie Palmen, A.F.Th. van der Heijden, Arnon Grunberg, Jeroen Brouwers en Jan Siebelink.

(Belga/RR)

Dat meldt juryvoorzitter Job Cohen, de vroegere burgemeester van Amsterdam. Op 13 november wordt de winnaar bekendgemaakt. De schrijver van het winnende boek krijgt 50.000 euro en een beeld van Eugène Peters. Vorig jaar ging de prijs naar Joke van Leeuwen voor haar boek "Feest van het begin". De jury had 2 weken geleden de tiplijst naar buiten gebracht, de longlist met 25 genomineerde boeken. Onder de 19 afvallers zijn Remco Campert ("Hotel du Nord"), Arnon Grunberg ("Apocalyps") en Marente de Moor ("Roundhay, tuinscène"). Guus Kuijer was ook genomineerd voor het derde deel van "De Bijbel voor ongelovigen", maar dat boek viel eveneens af. De AKO Literatuurprijs is een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandstalige literatuur. Onder de eerdere winnaars zijn J. Bernlef, Connie Palmen, A.F.Th. van der Heijden, Arnon Grunberg, Jeroen Brouwers en Jan Siebelink.(Belga/RR)