De Vlaamse schrijver, dichter en journalist Thomas Blondeau is de nacht van zaterdag op zondag op 35-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgeverij, De Bezige Bij, op haar website. "We verliezen een zeer lief en warm mens, een bijzonder getalenteerde auteur, die een grote belofte voor de toekomst was", klinkt het.

Blondeau stierf een natuurlijke dood in zijn geboorteplaats Poperinge, in West-Vlaanderen. "We kunnen nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is", schrijft De Bezige Bij. "Zijn dood komt veel te vroeg en laat ons onthutst achter."

De auteur debuteerde in 2006 met "eX", een meerstemmige Bildungsroman. In 2010 verscheen zijn tweede roman "Donderhart", een romance die zich afspeelt in Londen tegen de achtergrond van de aanslagen in juli 2005. Zijn derde roman, "Het West-Vlaams versierhandboek", verscheen vorige maand.

De Bezige Bij omschrijft Blondeau nog als "een veelzijdig en gedreven auteur met een uitzonderlijk stilistisch vermogen", die beschikte over een "fabelachtige kennis" van literatuur en cultuur en verschillende bloemlezingen samenstelde. Hij publiceerde ook poëzie in literaire tijdschriften.

Blondeau was jarenlang eindredacteur van het Leids universiteitsblad Mare, was Boekendokter op Cobra.be en publiceerde onder meer in NRC Handelsblad, nrc.next, De Standaard, De Morgen, Goedele en Klara.be.

Blondeau wordt zaterdag in intieme kring begraven in Poperinge.(Belga/DB)

De Vlaamse schrijver, dichter en journalist Thomas Blondeau is de nacht van zaterdag op zondag op 35-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgeverij, De Bezige Bij, op haar website. "We verliezen een zeer lief en warm mens, een bijzonder getalenteerde auteur, die een grote belofte voor de toekomst was", klinkt het. Blondeau stierf een natuurlijke dood in zijn geboorteplaats Poperinge, in West-Vlaanderen. "We kunnen nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is", schrijft De Bezige Bij. "Zijn dood komt veel te vroeg en laat ons onthutst achter." De auteur debuteerde in 2006 met "eX", een meerstemmige Bildungsroman. In 2010 verscheen zijn tweede roman "Donderhart", een romance die zich afspeelt in Londen tegen de achtergrond van de aanslagen in juli 2005. Zijn derde roman, "Het West-Vlaams versierhandboek", verscheen vorige maand. De Bezige Bij omschrijft Blondeau nog als "een veelzijdig en gedreven auteur met een uitzonderlijk stilistisch vermogen", die beschikte over een "fabelachtige kennis" van literatuur en cultuur en verschillende bloemlezingen samenstelde. Hij publiceerde ook poëzie in literaire tijdschriften. Blondeau was jarenlang eindredacteur van het Leids universiteitsblad Mare, was Boekendokter op Cobra.be en publiceerde onder meer in NRC Handelsblad, nrc.next, De Standaard, De Morgen, Goedele en Klara.be. Blondeau wordt zaterdag in intieme kring begraven in Poperinge.(Belga/DB)