Flanagan had de voorbije 12 jaar 4 versies van "The Narrow Road to the Deep North" (De smalle weg naar het verre noorden" weggegooid alvorens de eindversie ontstond. Op de dag dat het boek verscheen, overleed zijn vader, die het boek met verhalen uit de eerste hand had gestoffeerd.

Flanagan, 53, geboren in Tasmanië, schrijft over een chirurg die, terwijl hij de ellende van een Japans krijgsgevangenkamp meemaakt en terwijl hij werkt aan de vermaledijde spoorlijn, ook achtervolgd wordt door een liefdesaffaire met de vrouw van zijn oom.

Het boek werd beschreven als "obsederend, zeer leesbaar en een echte pageturner". Flanagan verkent thema's als wreedheid, heldhaftigheid en gelatenheid.

Tijdens de aanleg van de spoorlijn stierven er volgens Flanagan "meer mensen dan er woorden in dit boek staan".

Dit jaar stond de Man Booker Prijs voor het eerst ook open voor Amerikaanse auteurs.

(Belga/RR)

Flanagan had de voorbije 12 jaar 4 versies van "The Narrow Road to the Deep North" (De smalle weg naar het verre noorden" weggegooid alvorens de eindversie ontstond. Op de dag dat het boek verscheen, overleed zijn vader, die het boek met verhalen uit de eerste hand had gestoffeerd.Flanagan, 53, geboren in Tasmanië, schrijft over een chirurg die, terwijl hij de ellende van een Japans krijgsgevangenkamp meemaakt en terwijl hij werkt aan de vermaledijde spoorlijn, ook achtervolgd wordt door een liefdesaffaire met de vrouw van zijn oom.Het boek werd beschreven als "obsederend, zeer leesbaar en een echte pageturner". Flanagan verkent thema's als wreedheid, heldhaftigheid en gelatenheid. Tijdens de aanleg van de spoorlijn stierven er volgens Flanagan "meer mensen dan er woorden in dit boek staan". Dit jaar stond de Man Booker Prijs voor het eerst ook open voor Amerikaanse auteurs.(Belga/RR)