Het hartverscheurende klassieke verhaal over een groep konijnen, die op zoek gaan naar een nieuwe thuis nadat hun kolonie is vernield, werd voor het eerst gepubliceerd in 1972. Van het boek verscheen in 1978 ook een animatiefilm, die het verhaal getrouw volgt en in 1999 een animatieserie voor televisie van 39 afleveringen, waarin een groot aantal nieuwe personages opduiken en volledig nieuwe verhaallijnen worden gehanteerd.

In 1996 schreef Adams een vervolg op Waterschapsheuvel: "Tales from Watership Down". Bekend is ook het nummer Bright Eyes uit de verfilming, dat geschreven werd door Mike Batt, maar vertolkt door Art Garfunkel. Adams schreef nog vijf andere boeken en werd bekroond met tal van onderscheidingen. (Belga)

Het hartverscheurende klassieke verhaal over een groep konijnen, die op zoek gaan naar een nieuwe thuis nadat hun kolonie is vernield, werd voor het eerst gepubliceerd in 1972. Van het boek verscheen in 1978 ook een animatiefilm, die het verhaal getrouw volgt en in 1999 een animatieserie voor televisie van 39 afleveringen, waarin een groot aantal nieuwe personages opduiken en volledig nieuwe verhaallijnen worden gehanteerd.In 1996 schreef Adams een vervolg op Waterschapsheuvel: "Tales from Watership Down". Bekend is ook het nummer Bright Eyes uit de verfilming, dat geschreven werd door Mike Batt, maar vertolkt door Art Garfunkel. Adams schreef nog vijf andere boeken en werd bekroond met tal van onderscheidingen. (Belga)