Het eerste deel van The Godfather ging in première in 1972. De sequels volgden in 1974 en 1990. Francis Ford Coppola regisseerde niet alleen de trilogie, hij bewerkte ook het scenario samen met Mario Puzo -die het boek schreef waarop de films zijn gebaseerd. Tijdens de opnames noteerde hij regelmatig opmerkingen in een notitieboekje. Nu het openbaar wordt gemaakt, krijgen lezers een unieke kijk achter de schermen.

Fragment uit het notitieboek van Francis Ford Coppola, gf
Fragment uit het notitieboek van Francis Ford Coppola © gf

Behalve persoonlijke notities en aantekeningen van de regisseur bij de misdaadroman van Puzo bevat het boek ook commentaar bij audities van acteurs en nooit eerder vertoonde foto's van op en naast de set.

'Dit notitieboek is mijn eigen testimonium aan de films en na al die jaren ben ik blij om het te delen met iedereen die geïnteresseerd is', zegt Coppola.

Het boek is vanaf november verkrijgbaar bij uitgeverij Regan Arts. Er komt ook een speciale editie, gesigneerd door Coppola. (EL)

Het eerste deel van The Godfather ging in première in 1972. De sequels volgden in 1974 en 1990. Francis Ford Coppola regisseerde niet alleen de trilogie, hij bewerkte ook het scenario samen met Mario Puzo -die het boek schreef waarop de films zijn gebaseerd. Tijdens de opnames noteerde hij regelmatig opmerkingen in een notitieboekje. Nu het openbaar wordt gemaakt, krijgen lezers een unieke kijk achter de schermen. Behalve persoonlijke notities en aantekeningen van de regisseur bij de misdaadroman van Puzo bevat het boek ook commentaar bij audities van acteurs en nooit eerder vertoonde foto's van op en naast de set.'Dit notitieboek is mijn eigen testimonium aan de films en na al die jaren ben ik blij om het te delen met iedereen die geïnteresseerd is', zegt Coppola. Het boek is vanaf november verkrijgbaar bij uitgeverij Regan Arts. Er komt ook een speciale editie, gesigneerd door Coppola. (EL)