De Britse auteur Doris Lessing, winnares van de Nobelprijs Literatuur, is overleden op 94-jarige leeftijd. Dat bericht de BBC op zijn website. Ze brak door met het werk "Gouden Boek". Andere bekende werken zijn "De Zomer voor het Donker" en "De Kloof". Ze won de Nobelprijs in 2007 en was daarmee de oudste laureate.

Lessing kreeg ook tal van andere literaire onderscheidingen. Lessing is geboren in wat nu Iran is. Ze verhuisde als kind naar Rhodesië (nu Zimbabwe) en vestigde zich in 1949 definitief in Engeland. (Belga)

De Britse auteur Doris Lessing, winnares van de Nobelprijs Literatuur, is overleden op 94-jarige leeftijd. Dat bericht de BBC op zijn website. Ze brak door met het werk "Gouden Boek". Andere bekende werken zijn "De Zomer voor het Donker" en "De Kloof". Ze won de Nobelprijs in 2007 en was daarmee de oudste laureate. Lessing kreeg ook tal van andere literaire onderscheidingen. Lessing is geboren in wat nu Iran is. Ze verhuisde als kind naar Rhodesië (nu Zimbabwe) en vestigde zich in 1949 definitief in Engeland. (Belga)