In 'De Laatkomer' kaart Verhulst de dementieproblematiek aan, zij het op een ietwat cynische en typisch humoristische manier. Na de ludieke acties van Music For Life is dit de zoveelste keer dat dementie in de Vlaamse media komt.

Als lezer maak je kennis met Désiré Cordier, een oude man die zijn plekje in de rij beu is. Hij besluit om wraak te nemen op zijn saaie voorbije leven door zich voor te doen als een demente oude man. Hij wordt opgenomen in een tehuis en faket incontinentie en seniliteit Maar net wanneer de ouderling iedereen op z'n plaats heeft gezet, worden er wat oude vergeten koeien uit de sloot gehaald die het leven van Désiré een onverwachte wending geven.

Dimitri Verhulst brak ik 2003 definitief door met het romannetje 'Problemski Hotel', dat in negen talen werd verspreid. Met 'De helaasheid der dingen' uit 2006 haalde hij de publieksprijs van de Gouden Uil en de hoofdprijs van De Inktaap binnen. Met 'Mevrouw Verona daalt de heuvel af' en 'Godverdomse dagen op een Godverdomse bol' drukte hij definitief zijn stempel op de Vlaamse boekenwereld.

'De Laatkomer' is alweer geschreven in de typische humoristische stijl die Verhulst zich doorheen de jaren eigen heeft gemaakt. Vanaf 16 mei is het boek te koop. (TR)

In 'De Laatkomer' kaart Verhulst de dementieproblematiek aan, zij het op een ietwat cynische en typisch humoristische manier. Na de ludieke acties van Music For Life is dit de zoveelste keer dat dementie in de Vlaamse media komt. Als lezer maak je kennis met Désiré Cordier, een oude man die zijn plekje in de rij beu is. Hij besluit om wraak te nemen op zijn saaie voorbije leven door zich voor te doen als een demente oude man. Hij wordt opgenomen in een tehuis en faket incontinentie en seniliteit Maar net wanneer de ouderling iedereen op z'n plaats heeft gezet, worden er wat oude vergeten koeien uit de sloot gehaald die het leven van Désiré een onverwachte wending geven. Dimitri Verhulst brak ik 2003 definitief door met het romannetje 'Problemski Hotel', dat in negen talen werd verspreid. Met 'De helaasheid der dingen' uit 2006 haalde hij de publieksprijs van de Gouden Uil en de hoofdprijs van De Inktaap binnen. Met 'Mevrouw Verona daalt de heuvel af' en 'Godverdomse dagen op een Godverdomse bol' drukte hij definitief zijn stempel op de Vlaamse boekenwereld. 'De Laatkomer' is alweer geschreven in de typische humoristische stijl die Verhulst zich doorheen de jaren eigen heeft gemaakt. Vanaf 16 mei is het boek te koop. (TR)