Robert Gabor Charles Wieg, een kind van Hongaarse immigranten, debuteerde in 1981 met de bundel "Cis-trans". In 1987 kreeg hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor "Toverdraad van dagverdrijf". Zijn afscheidsgedichten verschenen onlangs in het literaire tijdschrift Extaze.

Wiegs schrijversloopbaan werd gekenmerkt door ernstige depressies. Hij werd geregeld opgenomen in psychiatrische ziekenhuizen, onderging elektroshocktherapie en deed driemaal een poging tot zelfmoord. Volgens de Volkskrant is hem vanwege dat "ondraaglijk geestelijk lijden" uiteindelijk euthanasie toegestaan. Hij overleed gisteravond bij hem thuis in Amsterdam.

(Belga)

Robert Gabor Charles Wieg, een kind van Hongaarse immigranten, debuteerde in 1981 met de bundel "Cis-trans". In 1987 kreeg hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor "Toverdraad van dagverdrijf". Zijn afscheidsgedichten verschenen onlangs in het literaire tijdschrift Extaze.Wiegs schrijversloopbaan werd gekenmerkt door ernstige depressies. Hij werd geregeld opgenomen in psychiatrische ziekenhuizen, onderging elektroshocktherapie en deed driemaal een poging tot zelfmoord. Volgens de Volkskrant is hem vanwege dat "ondraaglijk geestelijk lijden" uiteindelijk euthanasie toegestaan. Hij overleed gisteravond bij hem thuis in Amsterdam.(Belga)