Het beeld is te zien op de gevel van het kantoorgebouw van uitgeverij Ballon Media en verwijst naar het Stripgids Festival van Turnhout, dat dit jaar rond de bekende eenzame cowboy van tekenaar Morris draait.

Stripgids Festival

Het Stripgids Festival opende vrijdagavond (13 december) in de Turnhoutse Warande, waar tot 19 januari ook een grote tentoonstelling loopt rond Lucky Luke en zijn leefwereld, het Wilde Westen. Het festival zelf eindigt zondag. Tijdens het openingsgala zal een filmpje getoond worden over het tot stand komen van het Antwerpse gevelproject.

De grote Lucky Luke beeltenis werd in één dag gerealiseerd, met de hulp van zowel leerlingen, de uitgeverij als de medebewoners van het kantoorgebouw in kwestie. Het project wordt gesteund door de stad Antwerpen, omdat de initiatiefnemers expliciet de bedoeling hebben om met het beeld de buurt van de Rooseveltplaats in een positief daglicht te stellen en de sociale cohesie te verbeteren. Vorig jaar was er al een soortgelijk initiatief, met een Jommeke-figuur van zowat 96.000 post-its.

Het portret van Lucky Luke zal nog zeker tot 10 januari de Rooseveltplaats opfleuren. (Belga/MS)

Het beeld is te zien op de gevel van het kantoorgebouw van uitgeverij Ballon Media en verwijst naar het Stripgids Festival van Turnhout, dat dit jaar rond de bekende eenzame cowboy van tekenaar Morris draait.Stripgids Festival Het Stripgids Festival opende vrijdagavond (13 december) in de Turnhoutse Warande, waar tot 19 januari ook een grote tentoonstelling loopt rond Lucky Luke en zijn leefwereld, het Wilde Westen. Het festival zelf eindigt zondag. Tijdens het openingsgala zal een filmpje getoond worden over het tot stand komen van het Antwerpse gevelproject. De grote Lucky Luke beeltenis werd in één dag gerealiseerd, met de hulp van zowel leerlingen, de uitgeverij als de medebewoners van het kantoorgebouw in kwestie. Het project wordt gesteund door de stad Antwerpen, omdat de initiatiefnemers expliciet de bedoeling hebben om met het beeld de buurt van de Rooseveltplaats in een positief daglicht te stellen en de sociale cohesie te verbeteren. Vorig jaar was er al een soortgelijk initiatief, met een Jommeke-figuur van zowat 96.000 post-its. Het portret van Lucky Luke zal nog zeker tot 10 januari de Rooseveltplaats opfleuren. (Belga/MS)