De uitgave is het werk van een team onder leiding van historicus Christian Hartmann en voorziet de schrijfsels van de (toen nog geen) Führer van verscheidene kritische annotaties. Daarmee is een "groot gat" in de geschiedenis van het nationaal-socialisme in Duitsland gedicht, aldus de Leibniz Vereniging, die de prijs uitreikte. De organisatie prees het werk als "uitmuntend sociaal onderzoek met sociale relevantie".

De bijzondere uitgave kreeg de 'De maatschappij heeft de Wetenschap Nodig'-prijs toegewezen en werd met 50.000 euro beloond. (Belga/EK)

De uitgave is het werk van een team onder leiding van historicus Christian Hartmann en voorziet de schrijfsels van de (toen nog geen) Führer van verscheidene kritische annotaties. Daarmee is een "groot gat" in de geschiedenis van het nationaal-socialisme in Duitsland gedicht, aldus de Leibniz Vereniging, die de prijs uitreikte. De organisatie prees het werk als "uitmuntend sociaal onderzoek met sociale relevantie".De bijzondere uitgave kreeg de 'De maatschappij heeft de Wetenschap Nodig'-prijs toegewezen en werd met 50.000 euro beloond. (Belga/EK)