Kinky & Cosy is een stripreeks van Marnix 'Nix' Verduyn. Zijn cartoons zagen voor het eerst het licht in De Morgen. Maar uiteindelijk werden zijn stripverhalen ook omgezet naar korte tekenfilms voor het VRT-programma Volt.

In 2006 kreeg Nix de prijs voor de beste humorstrip op het festival van Angoulême. In 2007 ging hij met de Brusselse Prijs Van De Jeugd lopen.

Op de blog van de New Yorkse uitgeverij NBM licht Nix beetje bij beetje het vaderland van Kinky & Cosy toe. België voor Amerikaanse dummies: Kinky & Cosy style. Af en toe verschijnen daar ook vertaalde cartoons van de geschifte tweeling.

Een filmpje van Kinky & Cosy uit de reeks voor Volt:
Pieter Devriese

Kinky & Cosy is een stripreeks van Marnix 'Nix' Verduyn. Zijn cartoons zagen voor het eerst het licht in De Morgen. Maar uiteindelijk werden zijn stripverhalen ook omgezet naar korte tekenfilms voor het VRT-programma Volt. In 2006 kreeg Nix de prijs voor de beste humorstrip op het festival van Angoulême. In 2007 ging hij met de Brusselse Prijs Van De Jeugd lopen. Op de blog van de New Yorkse uitgeverij NBM licht Nix beetje bij beetje het vaderland van Kinky & Cosy toe. België voor Amerikaanse dummies: Kinky & Cosy style. Af en toe verschijnen daar ook vertaalde cartoons van de geschifte tweeling.Een filmpje van Kinky & Cosy uit de reeks voor Volt: Pieter Devriese