House of Earth, het ongepubliceerde boek van folkzanger Woody Guthrie uit 1947, wordt met de hulp van acteur Johnny Depp bewerkt en uitgegeven in 2013.

Auteur Douglas Brinkley schaarde zich achter het project toen hij het manuscript ten langen leste vond door de hulp van het Woody Guthrie Foundation en dochter Nora Guthrie. 'Ik wist niets over dat boek. Zelfs in de twee biografieën over Guthrie wordt er met geen woord over gerept. Ik moest er jacht op maken,' vertelt Brinkley aan de New York Times.

Het verhaal gaat over een koppel uit het westen van Texas, ten tijde van de Dust Bowl en de Grote Depressie. Ze moesten huizen bouwen uit klei als bescherming tegen het verraderlijke weer. De onuitgegeven perikelen van het Amerikaanse koppel nemen ongeveer 250 pagina's in beslag.

Brinkley en Depp ontmoetten elkaar midden jaren 90 door hun gemeenschappelijke vriendschap met gonzo-journalist Hunter S. Thompson. Ze werkten al eerder samen, namelijk aan de soundtrack van Gonzo, een documentaire over de befaamde journalist.

Volgens een essay geschreven voor de New York Times Book Review door Brinkley en Johnny Depp bevat het boek een Steinbeckiaanse verhalende pittigheid en "D.H. Lawrence's openness to erotic exploration."

Zaterdag 14 juli vindt de herdenking van de geboortedag van Guthrie, honderd jaar geleden, plaats. De Amerikaanse folkzanger, gitarist, banjo- en harmonicaspeler, alom gekend vanwege zijn protestliederen, bekommernis om het lot van de kleine man en invloed op Bob Dylan en Bruce Springsteen, predikte doorheen zijn te korte loopbaan sociale gelijkheid. Een mooi voorbeeld hiervan is This Land is Your Land uit 1940. (CB)

House of Earth, het ongepubliceerde boek van folkzanger Woody Guthrie uit 1947, wordt met de hulp van acteur Johnny Depp bewerkt en uitgegeven in 2013. Auteur Douglas Brinkley schaarde zich achter het project toen hij het manuscript ten langen leste vond door de hulp van het Woody Guthrie Foundation en dochter Nora Guthrie. 'Ik wist niets over dat boek. Zelfs in de twee biografieën over Guthrie wordt er met geen woord over gerept. Ik moest er jacht op maken,' vertelt Brinkley aan de New York Times. Het verhaal gaat over een koppel uit het westen van Texas, ten tijde van de Dust Bowl en de Grote Depressie. Ze moesten huizen bouwen uit klei als bescherming tegen het verraderlijke weer. De onuitgegeven perikelen van het Amerikaanse koppel nemen ongeveer 250 pagina's in beslag. Brinkley en Depp ontmoetten elkaar midden jaren 90 door hun gemeenschappelijke vriendschap met gonzo-journalist Hunter S. Thompson. Ze werkten al eerder samen, namelijk aan de soundtrack van Gonzo, een documentaire over de befaamde journalist. Volgens een essay geschreven voor de New York Times Book Review door Brinkley en Johnny Depp bevat het boek een Steinbeckiaanse verhalende pittigheid en "D.H. Lawrence's openness to erotic exploration." Zaterdag 14 juli vindt de herdenking van de geboortedag van Guthrie, honderd jaar geleden, plaats. De Amerikaanse folkzanger, gitarist, banjo- en harmonicaspeler, alom gekend vanwege zijn protestliederen, bekommernis om het lot van de kleine man en invloed op Bob Dylan en Bruce Springsteen, predikte doorheen zijn te korte loopbaan sociale gelijkheid. Een mooi voorbeeld hiervan is This Land is Your Land uit 1940. (CB)