'Met het overlijden van Marc Sleen is een fundament onder de Vlaamse strip weggeslagen', reageert Jeroen Overstijns, CEO van WPG Uitgevers België waartoe Standaard Uitgeverij behoort. 'Hij maakte niet zomaar Nero, niet zomaar De Lustige Kapoentjes. Samen met Willy Vandersteen heeft Marc iets gecreëerd dat onze Vlaamse cultuur richting gegeven heeft. Hij heeft een stempel gedrukt op onze kunst, maar meer nog op onze fantasie en op onze humor.'

Standaard Uitgeverij prijst voorts Sleens 'buitengewone fantasie en mensenkennis' zoals die tot uiting kwamen in zijn strips en stelt het overlijden van de tekenaar 'met enorme droefheid' vernomen te hebben. In een gezamenlijke mededeling betuigen de uitgeverij en de Stichting Marc Sleen - die zich tot doel stelt het werk van de auteur te bewaren, ten toon te stellen en bekend te maken bij een groter publiek - hun medeleven aan de nabestaanden.

(Belga/SK)

'Met het overlijden van Marc Sleen is een fundament onder de Vlaamse strip weggeslagen', reageert Jeroen Overstijns, CEO van WPG Uitgevers België waartoe Standaard Uitgeverij behoort. 'Hij maakte niet zomaar Nero, niet zomaar De Lustige Kapoentjes. Samen met Willy Vandersteen heeft Marc iets gecreëerd dat onze Vlaamse cultuur richting gegeven heeft. Hij heeft een stempel gedrukt op onze kunst, maar meer nog op onze fantasie en op onze humor.' Standaard Uitgeverij prijst voorts Sleens 'buitengewone fantasie en mensenkennis' zoals die tot uiting kwamen in zijn strips en stelt het overlijden van de tekenaar 'met enorme droefheid' vernomen te hebben. In een gezamenlijke mededeling betuigen de uitgeverij en de Stichting Marc Sleen - die zich tot doel stelt het werk van de auteur te bewaren, ten toon te stellen en bekend te maken bij een groter publiek - hun medeleven aan de nabestaanden. (Belga/SK)