Het grote Kabouter Wesley boek **

Jonas Geirnaert

Borgerhoff & Lamberigts, 48 blz., €39,95

Op een dag bleek Kabouter Wesley zo populair dat zelfs een boekuitgave waarvan het formaat en de prijs recht evenredig zijn met de gewelddadige neigingen van de lilliputter, toch vliegensvlug de winkeldeur uitvloog. Gezien het redelijk definitieve punt dat Jonas Geirnaert achter de avonturen van zijn irritante hoofdpersonage heeft gezet, beseft hij prima dat de kabouter een gimmick is, meer bepaald die van de vermoorde onschuld.

Het was een lumineus idee om in een kinderlijke stijl en met kinderlijke verhaallogica allesbehalve kinderlijke dingen te vertellen, maar het boeiende is er snel vanaf. Ermee lachen doen we maar af en toe, maar dat vinden we niet eens erg. Einde.

Gert Meesters

Op een dag bleek Kabouter Wesley zo populair dat zelfs een boekuitgave waarvan het formaat en de prijs recht evenredig zijn met de gewelddadige neigingen van de lilliputter, toch vliegensvlug de winkeldeur uitvloog. Gezien het redelijk definitieve punt dat Jonas Geirnaert achter de avonturen van zijn irritante hoofdpersonage heeft gezet, beseft hij prima dat de kabouter een gimmick is, meer bepaald die van de vermoorde onschuld.Het was een lumineus idee om in een kinderlijke stijl en met kinderlijke verhaallogica allesbehalve kinderlijke dingen te vertellen, maar het boeiende is er snel vanaf. Ermee lachen doen we maar af en toe, maar dat vinden we niet eens erg. Einde.Gert Meesters