'Deze gedichten zijn openhartig, soms licht absurdistisch. Niets meligs of pastelkleurigs. Niet makkelijk, wel toegankelijk. Nuchter, maar nergens onpersoonlijk of kil. Integendeel. Geen schoonschrijverij en juist dat levert de mooiste zinnen op. En troost, daar waar er eigenlijk geen beginnen aan is', aldus de jury.

Vrouwkje Tuinman debuteerde in 2004 met de dichtbundel Vitrine.

Jongeren van scholen uit Gent en Amsterdam lazen de gedichten van de genomineerden. Zij kenden hun eigen Jongerenprijs, een plaquette, toe aan Peter Verhelst voor 'Zon', 'omdat zijn gedichten mooi zijn, hij veel fantasie heeft en schrijft over liefde en over problemen van het leven nú'.

De Grote Poëzieprijs is een initiatief van verschillende organisaties in Vlaanderen en Nederland.

'Deze gedichten zijn openhartig, soms licht absurdistisch. Niets meligs of pastelkleurigs. Niet makkelijk, wel toegankelijk. Nuchter, maar nergens onpersoonlijk of kil. Integendeel. Geen schoonschrijverij en juist dat levert de mooiste zinnen op. En troost, daar waar er eigenlijk geen beginnen aan is', aldus de jury. Vrouwkje Tuinman debuteerde in 2004 met de dichtbundel Vitrine. Jongeren van scholen uit Gent en Amsterdam lazen de gedichten van de genomineerden. Zij kenden hun eigen Jongerenprijs, een plaquette, toe aan Peter Verhelst voor 'Zon', 'omdat zijn gedichten mooi zijn, hij veel fantasie heeft en schrijft over liefde en over problemen van het leven nú'. De Grote Poëzieprijs is een initiatief van verschillende organisaties in Vlaanderen en Nederland.