Niet toevallig zijn de boeken die cultuurminister Gatz voor zijn collega's meehad allemaal werk van Nederlandstalige auteurs. Bij de uitgedeelde werken zitten Orgelman van Mark Schaevers, Ik kom terug van Adriaan Van Dis, De consequenties van Niña Weijers, Drang van Yannick Ottoy, Monte Carlo van Peter Terrin en Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader van Abdelkader Benali.

In de keuze van Gatz zit een aantal knipogen en dubbele bodems. De meest opvallende zijn het boek 'Vijftig' van Bavo Claes dat Annemie Turtelboom mee op vakantie krijgt. Het boek gaat "over mensen die vijftig worden en over de aantrekkelijkheid van vrouwenlijven". CD&V-minister Jo Vandeurzen krijgt bovendien 'Het Hout' van Jeroen Brouwers mee voor op zijn trip naar Mexico. Dat boek gaat over het misbruik van jongens in een katholiek internaat.

Zelf is Gatz van plan 'Waterloo' van Bart Van Loo te lezen. "Ik ben meer een non-fictielezer", stelt hij op Twitter.

(Belga)

Niet toevallig zijn de boeken die cultuurminister Gatz voor zijn collega's meehad allemaal werk van Nederlandstalige auteurs. Bij de uitgedeelde werken zitten Orgelman van Mark Schaevers, Ik kom terug van Adriaan Van Dis, De consequenties van Niña Weijers, Drang van Yannick Ottoy, Monte Carlo van Peter Terrin en Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader van Abdelkader Benali. In de keuze van Gatz zit een aantal knipogen en dubbele bodems. De meest opvallende zijn het boek 'Vijftig' van Bavo Claes dat Annemie Turtelboom mee op vakantie krijgt. Het boek gaat "over mensen die vijftig worden en over de aantrekkelijkheid van vrouwenlijven". CD&V-minister Jo Vandeurzen krijgt bovendien 'Het Hout' van Jeroen Brouwers mee voor op zijn trip naar Mexico. Dat boek gaat over het misbruik van jongens in een katholiek internaat. Zelf is Gatz van plan 'Waterloo' van Bart Van Loo te lezen. "Ik ben meer een non-fictielezer", stelt hij op Twitter.(Belga)