'Mag het iets persoonlijk zijn? Vijf jaar na het eerste afspraakje met mijn lief kreeg ik van hem 'De zoo van het denken' van Peter Verhelst, meteen ook de eerste poëziebundel die ik ooit cadeau gekregen heb. Peter Verhelst heeft daarin met zijn gedicht 'Kraanvogels' een soort ode geschreven aan Remco Camperts 'Lamento' - ook een belangrijk gedicht voor mij. Ik ben kort na het lezen van 'Lamento' zelf beginnen schrijven.

Mijn lief en ik waren net op vakantie geweest in Zweden en 'Kraanvogels' van Peter Verhelst omvat een soort scenario dat leek op een vakantieherinnering met mijn lief aan een Zweeds meer. Daarom kreeg ik het cadeau.

Nu de avond, die ene avond toen het licht zo dun / zo zou vanaf nu de avond zijn en dit het meer waar wij ooit [...]

(JL)

'Mag het iets persoonlijk zijn? Vijf jaar na het eerste afspraakje met mijn lief kreeg ik van hem 'De zoo van het denken' van Peter Verhelst, meteen ook de eerste poëziebundel die ik ooit cadeau gekregen heb. Peter Verhelst heeft daarin met zijn gedicht 'Kraanvogels' een soort ode geschreven aan Remco Camperts 'Lamento' - ook een belangrijk gedicht voor mij. Ik ben kort na het lezen van 'Lamento' zelf beginnen schrijven.Mijn lief en ik waren net op vakantie geweest in Zweden en 'Kraanvogels' van Peter Verhelst omvat een soort scenario dat leek op een vakantieherinnering met mijn lief aan een Zweeds meer. Daarom kreeg ik het cadeau. Nu de avond, die ene avond toen het licht zo dun / zo zou vanaf nu de avond zijn en dit het meer waar wij ooit [...](JL)