'Toen mijn debuut verscheen, was er een recensent die paralellen had getrokken met Hans Lodeizen. Ik kende de Nederlandse dichter totaal niet, ben in zijn werk gedoken en heb alles verslonden. Zijn werk is niet heel uitgebreid, want hij is heel jong gestorven. Op zijn 26 jaar stierf hij aan leukemie. Hij heeft het verschijnen van zijn eerste dichtbundel "Het innerlijk behang" nooit kunnen meemaken. Er staan heel veel gedichten in die gaan over zijn naderende dood.'

'Eén gedicht ontroert me enorm: "De buigzaamheid van het verdriet". Ik voelde mij zo verbonden met Hans Lodeizen. Als zestien- of zeventienjarige wilde ik gepubliceerd dichter worden, al vreesde ik altijd dat ik een jong gestorven dichter zou worden en postuum zou worden uitgegeven. Hans Lodeizen is zo'n figuur dat eigenlijk jammer genoeg veel te jong is gestorven en postuum bekendheid heeft gekregen.' (JL)

'Toen mijn debuut verscheen, was er een recensent die paralellen had getrokken met Hans Lodeizen. Ik kende de Nederlandse dichter totaal niet, ben in zijn werk gedoken en heb alles verslonden. Zijn werk is niet heel uitgebreid, want hij is heel jong gestorven. Op zijn 26 jaar stierf hij aan leukemie. Hij heeft het verschijnen van zijn eerste dichtbundel "Het innerlijk behang" nooit kunnen meemaken. Er staan heel veel gedichten in die gaan over zijn naderende dood.' 'Eén gedicht ontroert me enorm: "De buigzaamheid van het verdriet". Ik voelde mij zo verbonden met Hans Lodeizen. Als zestien- of zeventienjarige wilde ik gepubliceerd dichter worden, al vreesde ik altijd dat ik een jong gestorven dichter zou worden en postuum zou worden uitgegeven. Hans Lodeizen is zo'n figuur dat eigenlijk jammer genoeg veel te jong is gestorven en postuum bekendheid heeft gekregen.' (JL)