Didier Comès werd op 11 December 1942 als Dieter Herman geboren in Sourbrodt, in de Oostkantons. Al snel was duidelijk dat zijn toekomst bij het tekenen lag. Van origine was hij industrieel tekenaar, maar in 1969 begon hij zijn carrière als striptekenaar. De krant Le Soir publiceerde zijn eerste stripjes in de jeugdbijlage van de krant.

Doorheen zijn carrière tekende hij tien stripalbums die bol staan van de hekserij en de mythologische verwijzingen. Zijn bekendste werken zijn "L'ombre du corbeau" en "Silence", een strip waarmee in 1981 op het stripfestival van Angoulême de prijs voor het beste stripalbum wegkaapte. Vooral in "Silence", over de naïeve boerenknecht Stilte die samen met een heks een complot smeedt om wraak te nemen op de inwoners van zijn dorpje Schoonvergeten, onderstreept zijn fascinatie voor het magische. In 2006 verscheen zijn laatste stripalbum op de markt, "Dix de Der".

Comès' overlijden zorgt ervoor dat hij zijn terugkeer naar het stripfestival van Angoulême niet meer kan maken. Hij zou dit jaar vijftig originele tekenplanken tentoonstellen op het festival. (Belga/TR)

Didier Comès werd op 11 December 1942 als Dieter Herman geboren in Sourbrodt, in de Oostkantons. Al snel was duidelijk dat zijn toekomst bij het tekenen lag. Van origine was hij industrieel tekenaar, maar in 1969 begon hij zijn carrière als striptekenaar. De krant Le Soir publiceerde zijn eerste stripjes in de jeugdbijlage van de krant. Doorheen zijn carrière tekende hij tien stripalbums die bol staan van de hekserij en de mythologische verwijzingen. Zijn bekendste werken zijn "L'ombre du corbeau" en "Silence", een strip waarmee in 1981 op het stripfestival van Angoulême de prijs voor het beste stripalbum wegkaapte. Vooral in "Silence", over de naïeve boerenknecht Stilte die samen met een heks een complot smeedt om wraak te nemen op de inwoners van zijn dorpje Schoonvergeten, onderstreept zijn fascinatie voor het magische. In 2006 verscheen zijn laatste stripalbum op de markt, "Dix de Der". Comès' overlijden zorgt ervoor dat hij zijn terugkeer naar het stripfestival van Angoulême niet meer kan maken. Hij zou dit jaar vijftig originele tekenplanken tentoonstellen op het festival. (Belga/TR)