Wie geen details over de nakende dood van Robin wil weten, stopt nu beter met lezen. In het achtste luik in de Batman Incorporated-reeks over de Vleermuisman, zal zijn hulpje Robin voor de laatste keer verschijnen. Het gerucht deed al even de ronde, maar werd nu officieel door schrijver Grant Morrison bevestigd in de New York Post. "Hij redt de wereld, hij doet zijn job als Robin", zegt Morrison. "Hij sterft als een echte held". Een schamele troost voor de fans, die hun geliefd personage niet graag naar de eeuwige jachtvelden zien vertrekken.

Robin - Damian Wayne - is in deze stripreeks de tienjarige zoon van Bruce Wayne (Batman himself) en Talia al Ghul, de dochter van Batmans aartsrivaal Ra's al Ghul. Hij sterft wanneer hij een gevecht aangaat met een huurmoordenaar, die (hoe kan het ook anders?) zijn gekloonde broer blijkt te zijn. Wanneer Bruce zijn protégé wil redden, komt alle hulp te laat. De verhaallijn geeft de lezer meteen de kans om een andere kant van Batman te ontdekken. Naast het bestrijden van het kwaad zal hij nu ook moeten omgaan met het verlies van zijn hulpje en tevens enige zoon.

Het is niet de eerste keer dat de levensdraden van Robin worden doorgeknipt. In 1988 stierf Robin (ook bekend onder 'echte' naam Jason Todd) al eens. Fans waren voorstander van de dood van de niet zo geliefde Robin, en de schrijvers deden wat van hen verlangd werd. The Joker kreeg toen de eer om Robin een kopje kleiner te maken.

De gekloonde broer doet alvast ruiken naar een omwegje om Robin alsnog in de reeks te houden als fans negatief reageren op zijn dood. Dit werd ook door auteur Morrison bevestigd. "Zeg nooit nooit in de wereld van de comics. Batman zal uiteindelijk altijd een partner in crime hebben." (TR)

Wie geen details over de nakende dood van Robin wil weten, stopt nu beter met lezen. In het achtste luik in de Batman Incorporated-reeks over de Vleermuisman, zal zijn hulpje Robin voor de laatste keer verschijnen. Het gerucht deed al even de ronde, maar werd nu officieel door schrijver Grant Morrison bevestigd in de New York Post. "Hij redt de wereld, hij doet zijn job als Robin", zegt Morrison. "Hij sterft als een echte held". Een schamele troost voor de fans, die hun geliefd personage niet graag naar de eeuwige jachtvelden zien vertrekken. Robin - né Damian Wayne - is in deze stripreeks de tienjarige zoon van Bruce Wayne (Batman himself) en Talia al Ghul, de dochter van Batmans aartsrivaal Ra's al Ghul. Hij sterft wanneer hij een gevecht aangaat met een huurmoordenaar, die (hoe kan het ook anders?) zijn gekloonde broer blijkt te zijn. Wanneer Bruce zijn protégé wil redden, komt alle hulp te laat. De verhaallijn geeft de lezer meteen de kans om een andere kant van Batman te ontdekken. Naast het bestrijden van het kwaad zal hij nu ook moeten omgaan met het verlies van zijn hulpje en tevens enige zoon. Het is niet de eerste keer dat de levensdraden van Robin worden doorgeknipt. In 1988 stierf Robin (ook bekend onder 'echte' naam Jason Todd) al eens. Fans waren voorstander van de dood van de niet zo geliefde Robin, en de schrijvers deden wat van hen verlangd werd. The Joker kreeg toen de eer om Robin een kopje kleiner te maken. De gekloonde broer doet alvast ruiken naar een omwegje om Robin alsnog in de reeks te houden als fans negatief reageren op zijn dood. Dit werd ook door auteur Morrison bevestigd. "Zeg nooit nooit in de wereld van de comics. Batman zal uiteindelijk altijd een partner in crime hebben." (TR)